Hlavní obsah

Mám chuť s kariérou skončit, přiznal příbramský kapitán Rezek

Příbram

Obrovskou frustraci zažil v sobotu večer příbramský kapitán Jan Rezek. Debakl 1:8 v 18. kole fotbalové ligy se Slavií ho viditelně zlomil, podobně jako jeho spoluhráče. Boj o záchranu dostal další vážnou trhlinu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský Jan Rezek.

Článek

V létě 2015 po návratu z kyperského angažmá chtěl čtyřiatřicetiletý Jan Rezek ukončit kariéru. Nechal se však přemluvit příbramským šéfem Jaroslavem Starkou a oblékl dres o záchranu bojujícího týmu. Loni dostal kapitánskou pásku. V sobotu večer však přemýšlel o okamžitém ukončení kariéry.

„Takový debakl jsem nikdy nezažil. Hráli jsme jako děti a jako děti jsme prohráli. Jak nás ten debakl může poznamenat, v tuhle chvíli nevím... Každý zápas je pro nás těžší a těžší. Tohle je prostě další porážka, tak to musíme brát. Je jedno, jestli to bylo 0:1 nebo 1:8. Prostě jsme prohráli, tím to končí. Do dalšího utkání musíme jít s cílem urvat nějaké body. Nic jiného nám nezbývá. Musíme hrát vzadu na nulu a snažit se dát nějaký gól," hledal těžce slova.

Po přijatelné prohře 0:1 v Plzni věřil, že doma se Slavií se dá ubojovat dobrý výsledek, jenže Příbram se výkonu v Plzni ani nepřiblížila. „Určitě jsme byli horší. Neporadili jsme si s hrou Slavie ve středu hřiště, ani s odraženými míči, dělali jsme chyby v defenzívě. Po necelé půl hodině jsme prohrávali 0:3, pak už jsme s tím nedokázali nic udělat. Za takového stavu se pak hraje hodně těžko. Při tom v kabině jsme si o půli řekli, že do té druhé půjdeme, jako by to bylo 0:0 a zkusíme dát rychlý gól, aby Slavia znervózněla. Bohužel místo toho jsme inkasovali branku za brankou," smutnil.

Na dotaz, zda neměl chuť ve druhém poločase utéct ze hřiště, odpověděl: „Hlavou se mi honí, jestli se na to nevys... Tedy přemýšlím, jestli hned neukončím kariéru."

Gól mě netěší, přiznal Divíšek

Dát gól Slavii je pro každého fotbalistu příjemné a povzbuzující. Zejména, když vyrostl ve Spartě, jako příbramský obránce Josef Divíšek. Jenže v sobotu ze své trefy radost neměl. „Opravdu ne. Vždyť jsme dostali takový debakl a já musím přiznat, že na něm nesu vinu. První gól jsme dostali velmi rychle a nesu na něm velkou vinu," kál se.

Do příbramské sítě padala jedna branka za druhou. „Každý gól nás srážel víc a víc dolů. Sypalo se to tam hrozně... Čtvrtý, pátý, šestý gól. Sice jsem se trefil, ale nic to neřešilo. Znovu jsme inkasovali a psychika šla stále dolů. O tom, že jich můžeme dostat deset, jsem nepřemýšlel. Ono je to jedno jestli osm nebo deset, potupa je to tak jako tak," přiznal s tím, že slávisty považuje za největšího favorita na titul.

Za týden jede Příbram do Liberce, který na tom je také špatně. Divíšek má jediný recept, jak se z depky po sobotním debaklu dostat: „Zapomenout na něj a jet do Liberce vyhrát. Ono nám ani nic jiného nezbývá, protože další porážka by znamenala, že na tom budeme ještě hůř a nakonec dopadneme hodně špatně."

Reklama

Související témata: