Hlavní obsah

V přípravě vítězili, v lize ale zase nic! Je to pořád dokola, smutní boleslavští po další ztrátě

Mladá Boleslav

V zimní pauze prakticky jenom vítězili, mysleli si, že si pohodu přenesou i do ligy. Jenže se přepočítali. Před týdnem v Karviné i v pondělní dohrávce 18. kola fotbalisté Mladé Boleslavi brali jen bod za remízy 1:1. Na výhru v nejvyšší soutěži čekají už osm utkání.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Tomáš Kučera z Teplic a Petr Mareš z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

„Moc jsme chtěli šňůru prolomit. Zase jsme vedli, jako v mnoha předchozích zápasech, ale zase jsme nevyhráli. Je to pořád dokola," povzdechl si boleslavský záložník Ladislav Takács.

Středočeši měli zápas dobře rozehraný. Čekání na první gól ukončil v 22. minutě Nečas, který využil chyby soupeře. Byl to pro něj premiérový ligový gól.

Boleslav mohla soupeři odskočit na dvě branky, jenže očividně postrádá psychickou pohodu. Za nevyužité šance přišel trest. V 64. minutě podnikly Teplice ojedinělý útok, na jehož konci žolík Červenka s přispěním teče obránce Stronatiho vyrovnal. „Šel jsem na hřiště, abych to rozběhal. Dal jsem gól, což mám jako útočník v popisu práce," culil se Červenka, který se prosadil po šesti minutách od příchodu na trávník.

Série na vině není

Pro Boleslav je prodloužení negativní série o to mrzutější, neboť v zimní pauze v 11 zápasech devětkrát zvítězila. „V přípravě to z naší strany bylo diametrálně odlišné. Jenže pak přišel první duel v Karviné, a nebylo to ono. Vyrovnávací gól Teplic s týmem zamával. Nebyl nikdo, kdo by zvedl prapor, kdo by to vzal na sebe," smutnil trenér Martin Svědík, který však odmítá, že by na vině bylo vědomí dlouhé série bez vítězství.

„Nepředpokládám, že by některý z hráčů šel na hřiště s tím, že nějaká série je, nebo není," podotkl Svědík, který vede tým od poloviny prosince, kdy vystřídal odvolaného kouče Leoše Kalvodu.

K hernímu a výsledkovému obratu ale mužstvo, která má pohárové ambice, zatím nepřivedl. „Než přemýšlet o pohárech se musíme především věnovat sami sobě a nacházejícímu zápasu v Hradci," doplnil kouč.

Jeho teplický kolega Daniel Šmejkal naopak zápas hodnotil pozitivně. „Bylo důležité, že nám domácí neutekli na dva góly. Nakonec jsme mohli zápas otočit na naši stranu, nicméně jsme s bodem spokojeni," pochvaloval si Šmejkal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články