Hlavní obsah

Plzeň sahá k rituálu, který platil na Spartu. Bude platit i na Slavii?

Své zvyklosti neměnili... Nejen za čtyřmi řekami, ale i za hradbou mlčení se skrývají fotbalisté mistrovské Plzně chystající se na nedělní konfrontaci s ligovým lídrem. Vyzkoušeli si podobný režim v minulosti před klíčovými duely se Spartou a fungoval. Teď je čeká střetnutí se Slavií, která už je v tabulce přeskočila, takže se k němu upnuli zase.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

My velké zápasy umíme, vzkázal do Edenu plzeňský kapitán Roman Hubník.

Článek

Jaroslav Šilhavý o duelu s Plzní

Roman Hubník před zápasem se Slavií

Trenér Roman Pivarník před zápasem se Slavií

Jaromír Zmrhal o utkání s Plzní

Stanislav Tecl o utkání s Plzní

Žádné mediální aktivity, jak to bývá zvykem na pražské Letné, anebo teď v Edenu, ani omylem promluvy k fotbalovému národu. Natož pak sliby vlastním fanouškům, že v Praze zabojují, protože velké zápasy na domácí scéně zvládat umí a body, nebo alespoň bod, do Plzně tudíž přivezou. Jedno, že by šlo o promluvy a sliby zprostředkované mikrofony, televizními kamerami nebo prostě jen písmenky na internetových portálech či v novinách.

Motivace vygraduje v neděli, slibuje kouč

Mistr se nemíní rozptylovat a nedopustí, aby jeho hráči byli vytrhování z koncentrace na neděli.

„Pro nás je každý zápas důležitý, ale tenhle je trošku jiný. Chystáme tým tak, aby motivace gradovala a byla nachystána na nedělní šestnáctou hodinu," vzkázal na klubových stránkách Viktorie trenér Roman Pivarník.

Ví moc dobře, oč jde mužstvu i jemu samotnému. V sobotu poztrácel dva body ve Zlíně, takže Slavia se před jeho Viktorii dostala. Pravda, má o zápas více, ale i tak.

Zatímco Pražané zdemolovali nebohou Příbram osmi góly, mistrovská Viktoria se týden před tím proti stejnému soupeři trápila a branku dala jedinou. A  ve Zlíně se dokonce ani té jedné nedočkala, takže brala pouze bod za bezgólovou remízu.

Proto je teď Slavia před ní.

Slávistický útok vs. plzeňská obrana

„Jenže my zase máme nejlepší obranu v celé lize. Daří se nám, neinkasujeme," připomíná na web u Viktorie Lukáš Hejda, že Západočeši na jaře ještě nedostali ani jednu branku.

„Dozadu bráníme jako tým a bráníme skutečně velice dobře. Klape nám to, i když ve spoustě zápasů nás podržel Kozáčik," dodává rutinér zadních řad Roman Hubník. „Teď ještě nějaké góly dávat. Doma a hlavně venku."

Pivarník věří, že přijdou. „Všichni jsou zdraví a na zápas nachystaní. I Chrien by měl být pomalu připravený, takže budeme v plné síle," doufá, že mladík jevící se velice dobře v přípravě, ale před startem jara zraněný, by mohl pomoci.

„Klíčovou roli může sehrát v neděli hodně věcí. Standardní situace, chyba, těžko říct, co bude rozhodovat," spekuluje Hubník. „Třeba první gól, který bývá v takovýchto zápase vždy hodně důležitý. Možná, že bude zase důležité, kdo ho dá," připomíná Patrik Hrošovský.

„Třeba rozhodne, že podobná střetnutí umíme zvládnout. Věřím, že to dokážeme zase," má Hubník po ruce ještě jeden argument.

„Také doufám, že to bude kvalitní zápas s dobrým koncem pro nás," vzkazuje trenér Roman Pivarník ctící plzeňské zvyklosti a možná i věřící, že právě tento rituál by mistrovské Viktorii mohl před šlágrem kola pomoci.

Jak skončí nedělní šlágr 19. kola fotbalové ligy?
Zvítězí Slavia
51,8 %
Utkání skončí remízou
17,1 %
Tři body si z Edenu odveze Plzeň
31,1 %
Celkem hlasovalo 29990 čtenářů.

Reklama

Související témata: