Hlavní obsah

Štetina má rekordní pumelici, Mašek zase slalom jako blesk

Praha

Rána jako z kanónu Lukáše Štetiny z Dukly či neuvěřitelně rychlý slalom v podání Dominika Maška z Bohemky. V úterý proběhl ve Zbuzanech u Prahy třetí ročník projektu Souboj plejerů, v němž se hráči ePojisteni.cz ligy, které vybrali fanoušci, utkali celkem ve čtyřech disciplínách. Výjimečnost letošního ročníku podtrhl fakt, že nominovaní dokázali přemazat rekordní zápisy hned ve dvou disciplínách.

Souboj plejerů

 
Článek

O soutěžících v jednotlivých disciplínách hlasovali na webu soutěže fanoušci, kteří vybírali z klubových nominací. Do konečného klání, ve kterém spolu hráči změřili síly v přesnosti střelby, přímých kopech, tvrdosti střely a slalomu, pak vstoupili fotbalisté s nejvyšším počtem hlasů.

Souboj zahájila přesnost střelby, kterou opanoval záložník Jablonce a reprezentačního výběru do 21 let Michal Trávník. Z deseti pokusů zamířil do břevna hned čtyřikrát. „Je to skvělé, ale myslím, že jsem měl hodně štěstí. Každopádně jsem rád, že jsem vyhrál právě já. Tyto akce jsou pro každého z nás určitě zpestřením," uvedl vítězný středopolař.

Ottmar králem brankářů

Jako druzí se pak do Souboje plejerů zapojili brankáři, jablonecký Roman Valeš, hradecký Radim Ottmar a Filip Rada z Dukly. Všichni tři borci čelili střelám zbývajících hráčů a nejlépe se s porcí devíti pokusů vyrovnal Ottmar. Zkušený gólman sice propustil hned první pokus, dalších osm míčů však již zastavil, s přehledem zvítězil a jen těsně mu uniklo vyrovnání loňského rekordu Jana Hanuše, který pochytal vše. „Jsem rád, že jsem vyhrál. Snažil jsem se něco pochytat. Překvapila mě jen první střela Pavla Zavadila, který to kopl křížem. Cenu si vystavím doma na poličku," prohlásil Ottmar.

V disciplíně hodnotící tvrdost střely se pak Souboj plejerů rekordu skutečně dočkal. Suverénním způsobem se o něj postaral Lukáš Štetina. Obránce Dukly vyslal do sítě míč rychlostí 134,83 km/h a druhého v pořadí Milana Nitrianského překonal o více než 11 km/h.

„Můj výkon mě potěšil. Věděl jsem, že mám tvrdší střelu, ale přesně mi ji nikdo ještě neměřil," poznamenal Štětina a dodal: „Už odmala se mi líbili hráči s tvrdou střelou. Mým dětským vzorem byl Roberto Carlos. Že jsem tedy tuhle disciplínu vyhrál právě já, je pro mě třešničkou na dortu."

Klokani se dočkali

Nakonec ale mohli slavit i zástupci Bohemians. V poslední disciplíně, rychlostním slalomu, předčil oba své konkurenty útočník Dominik Mašek, který vymezenou trať prolétl rychlostí 11:05 vteřiny, druhý sparťan Christian Frýdek a třetí slávista Jan Sýkora zaznamenali čas 13:09, resp. 13:45.

„Moc se mi tady líbilo, užil jsem si to. Byl jsem nejrychlejší a zároveň i nejšťastnější," smál se Mašek. „Práci s balónem mám rád. Když hráč ovládá rychlý driblink, je to pro něj každopádně výhoda. Snažím se na tom pracovat i na tréninku," doplnila ofenzívní zbraň Klokanů, která překonala nejlepší výkon Davida Bartka. Taktéž hráč Bohemky v minulém roce zaznamenal čas 12:40.

Výsledky souboje plejerů
Tvrdost střely
1. L. Štetina (Dukla) 134,83 km/h
2. M. Nitrianský (Bohemians) 121,79
3. J. Zmrhal (Slavia) 121,07
Přesnost střely
1. M. Trávník (Jablonec) 4 břevna
2. P. Zavadil (Brno) 2
Slalom s míčem
1. D. Mašek (Bohemians) 11:05 sekundy
2. Ch. Frýdek (Sparta) 13:09
3. J. Sýkora (Slavia) 13:45
Přímé kopy
1. R. Ottmar (Hradec) 1 obdržený gól
2. R. Valeš (Jablonec) 3
3. F. Rada (Dukla) 5

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice