Hlavní obsah

Království za gól! Sparta doklopýtala k výhře, Teplice poprvé na jaře slaví

Praha
Aktualizováno

Hodně dietní gólové menu servírovali fotbalisté v rámci sobotního programu 19. kola ePojisteni.cz ligy. V pěti zápasech padly všehovšudy jen dvě branky. Sparta v derby s Duklou doklopýtala díky brzké Šuralově trefě k nejtěsnější výhře 1:0 a další míč v síti viděli diváci v utkání Teplic s Jihlavou, kde první jarní vítězství domácím v duelu s předposledním týmem tabulky vystřelil Martin Fillo z penalty. Zbývající zápasy Jablonce s Bohemians 1905, Slovácka s Brnem a také Hradce s Mladou Boleslaví skončily bezbrankovými remízami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty oslavují Šuralův gól na 1:0 v utkání 19. ligového kola proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Vylepší dosavadní bídu nedělní klání, v nichž se utkají Liberec s Příbramí, Karviná se Zlínem a ve šlágru kola Slavia s Plzní?

Trenér Bílek v teplickém celku ukončil hráčskou a začal trenérskou kariéru a teď se do severočeského hájemství vrátil s Vysočinou. A odjel s prázdnou. Rozhodující okamžik přišel po změně stran, Fillo nařízenou penaltu proměnil a zařídil domácím první jarní výhru. Severočechům se proti Jihlavě vůbec dlouhodobě daří, v lize prohráli jen tři z dosavadních 12 vzájemných zápasů.

Slovácko už sedm utkání za sebou doma nevyhrálo, bilanci nevylepšilo ani v duelu proti Zbrojovce a prodloužilo svou jarní sérii bezbrankových remíz. Brno v minulém kole výhrou nad Libercem ukončilo sérii osmi zápasů bez vítězství a bod z venku je pro něj určitě úspěchem už proto, že jeho hráči na branku Slovácka nevyslali ani jedinou přímou střelu.

Jablonec minulou neděli skalpoval Spartu 3:1, s dalším pražským soupeřem na Střelnici mu však zvlhl střelecký prach. Bohemians bodovali ve čtvrtém vzájemném ligovém zápasu v řadě, nyní však čekají už šest kol na vítězství a také 536 minut na vstřelený gól... Pražané mají před sestupovou příčkou náskok čtyř bodů, Jablonec má o dva body více.

Hradečtí Votroci jsou v ohrožení, a proto je pro ně bod v utkání s pátým mužstvem tabulky a posun z předposlední příčky tabulky cenný. Zato Boleslav v lize remizovala počtvrté za sebou a prodloužila sérii bez výhry na devět zápasů.

Letenští byli po porážce v Jablonci v prekérní situaci, zkusili dokonce přilákat trenéra Vrbu. V derby už neměli kam ustoupit a brzká trefa Josefa Šurala jim vytrhla trn z paty. V dalším průběhu se totiž hráči z Julisky stále víc a víc osmělovali a favorit se musel o těsné vedení obávat. Po závěrečném hvizdu si Sparta oddechla. Jako první na jaře překonala obranu Dukly a po dvou soutěžních zápasech dokázala zvítězit. V samostatné lize prohrála s Duklou v jediném ze 14 zápasů.

Třetí Sparta v tabulce snížila ztrátu na druhou Plzeň na dva body, obhájce titulu má však k dobru nedělní zápas s první Slavií a také odložený duel s Bohemians 1905. Za vedoucím rivalem z Edenu zaostává letenský celek o tři body.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články