Hlavní obsah

Sparta dá gól, jen když má dva míče. Soustředil jsem se na svůj, říká střelec Šural

Praha

Dvě pražská derby na domácím stadiónu, dvě upachtěné výhry. A obě díky jednomu gólu střelou zdálky, která celý zápas rozhodla. Fotbalisté Sparty na jaře porazili Bohemians i Duklu 1:0 a v závěru utkání se v obou případech třásli o tři body. „Víme, že hra drhne, chybí nám lehkost. Není to úplně ono,“ uznává hlavní trenér Tomáš Požár.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Šural ze Sparty Praha (druhý zprava) oslavuje jediný gól utkání s Duklou.

Článek
Fotogalerie

Nejen jedinému střelci Šuralovi musí Sparta děkovat za tři body. Těsně před tím, než stačil ránou zdálky překvapit gólmana Radu, se na trávníku objevil druhý míč. Kdyby k němu duchapřítomně nepřiběhl obránce Holek a rychle ho neodkopl mimo hřiště, rozhodčí Karel Hrubeš by hru musel přerušit a gól by tak nepadl.

„Že byly na hřišti chvíli před gólem dva míče? Ani jsem si nevšiml. Já se soustředil jen na svůj," ušklíbne se Josef Šural.

Díky Holkově pomoci tak mohl dokončit svou práci. Navedl si míč na střelu, zdálky vypálil, brankář Rada míč přes dva své protihráče pořádně neviděl, a když navíc balón těsně před ním evidentně „zaplaval", skončil u tyče rovnou v síti.

Kalvárie s marodkou nekončí

Další průběh derby ukázal, že to pro Spartu bylo obrovské štěstí. Druhý gól už nebyla schopná přidat ani v závěru, kdy hosté riskovali. Sama pak musela přečkat několik šancí Dukly, která cítila reálnou šanci na Letné uspět.

„Bylo znát, že nejsou úplně v pohodě. Bohužel nám to nestačilo k tomu, abychom tady něco uhráli," kaboní se exsparťan Jakub Podaný.

Spartě se sice vrátili do sestavy Šural, Václav Kadlec a během druhé půle také Mareček a Holzer, početná marodka ji ovšem trápí dál.

„V Jablonci nedohrál Costa, na tréninku se pak zranil Juliš a Michal Kadlec s Váchou dostali virózu, takže nám během týdne zase vypadli čtyři hráči. Potřebujeme už konečně nastupovat v optimální sestavě. Nejen co do jmen, ale také typologie," toužebně si přeje Požár.

Reklama

Související témata: