Hlavní obsah

My chceme Spartu! skandují fanoušci. Snad budeme zase jednotní, doufá tým

Ať už dopadne nedělní šlágr v Edenu jakkoliv, fotbalisté Sparty si po 19. ligovém kole v tabulce polepší. Přiblíží se buď ke Slavii, nebo k Plzni, případně k oběma rivalům. Trochu paradox vzhledem k tomu, jak utrápený výkon Letenští v sobotním derby s Duklou (1:0) předvedli. Tři body sice získali, odměnou jim ovšem byl pískot nespokojených diváků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střídající sparťan Tiémoko Konaté (vpravo) gólový účet derby s Duklou nerozšířil.

Článek
Fotogalerie

Vítězná děkovačka? Kdepak, spíš truchlohra. „My chceme Spartu!" obořil se kotel na hráče po utkání, takže k žádnému vřelému juchání tentokrát nedošlo.

Na Letné je po zpackaném startu do jara dusno. Nespokojení fanoušci začali pískat již během prvního poločasu. Při střídání vypískali navrátilce Václava Kadlece, kotel pak nadále nadává hříšníkovi Konatému, který do derby nastoupil až v závěru utkání.

„Fanoušci mají na pískání právo, nehrajeme dobře. Uděláme všechno pro to, abychom se zlepšili," uznává mladý Michal Sáček.

„Nevím, jestli tohle chci vůbec komentovat. Je tady devět tisíc lidí, někdo fandí, někdo bučí... Nechci k tomu nic říkat, není to moje věc. Mám se soustředit na fotbal a snad nastanou časy, kdy se sem lidi budou těšit a budeme všichni spolu," kaboní se reprezentační brankář Tomáš Koubek.

Negativní reakce přibývají

Atmosféru stále otravuje válka o Konatého. Afričan mohl získat kladné body, když v nastavení běžel sám na brankáře. Radu však prostřelit nedokázal, kotel ho nadále odmítá vzít na milost.

„Asi jen my sami můžeme situaci kolem něj uklidnit. Když budeme hrát dobře a sám Timmy taky. Nejsme v úplně jednoduché situaci. Potřebujeme, aby negativní reakce ze stadiónu zmizely, abychom byli zase jednotní," vyzývá hlavní trenér Tomáš Požár.

Klub už se přitom sešel s těmi, kteří Konatému neustále nadávají. „Setkání proběhlo asi před třemi týdny. Jsme s fanoušky v kontaktu, probrali jsme s nimi různá témata," poukazuje Požár.

„Nálada se znovu změnila po Rostově, po Timmyho vyloučení. Snaha mluvit s fanoušky je každodenní," ujišťuje ředitel komunikace Ondřej Kasík.

Nejde však jen o Konatého. Své slíznul také Václav Kadlec. Když byl střídán, diváci pískali i na něj. Mrazivá reakce. Zápas se mu nepovedl, ale vzhledem k dlouhému zranění žádný div.

„Nepomáhá nám to, určitě ne, ale víme, že naše hra není líbivá. Snad fanouškům už příště nedáme důvod, aby pískali," doufá Požár.

Reklama

Související témata: