Hlavní obsah

Sparta je v krizi. Dukla lituje, že prokletí na Letné přesto nezlomila

Praha

Co víc si mohli přát. Narazili na Spartu zmítanou spoustou problémů. Ani to ovšem fotbalistům Dukly nestačilo. Jejich prokletí jménem Letná po porážce 0:1 pokračuje. Ještě nikdy v samostatné české lize tady nevyhráli a dokonce ani nevstřelili žádný gól. „Vzhledem k vývoji zápasu je to pro nás ztráta,“ lituje obránce Jakub Podaný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Bezpalec z Dukly a Vjačeslav Karavajev ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Hrával za Spartu, derby tedy zná i z druhé strany. „Sparta proti Dukle předváděla tradičně lepší výkony a tentokrát bylo vidět, že nejsou v pohodě," srovnává Jakub Podaný.

„Sparta není v pohodě, bylo to na ní vidět. Vstřelila gól, ale po něm nám dala prostor. Drží se trochu zpátky," souhlasí trenér Jaroslav Hynek.

„Je to jejich boj a bohužel nám to ani tak nestačilo k tomu, abychom něco uhráli, i když soupeř nebyl v optimální formě," kaboní se Podaný.

Šuralova trefa hned z 5. minuty celé derby rozhodla.

„Na bod jsme si věřili. A kdyby byla dobrá konstelace, tak i ve výhru. Bohužel je z toho porážka. Dostali jsme gól z první střely a naopak sami žádný nedali," smutní Podaný.

Jeho tým postupně převzal iniciativu, nic z ní ovšem nevytěžil. Kouč z Julisky ví, že je zbytečné přemítat, zda je to spravedlivé.

„Kdyby to spravedlivé bylo, tak bychom bod uhráli, ale Sparta vystřelila jednou přesně na branku, gól dala a vyhrála," uvědomuje si Hynek.

Fanoušci jsou napružení

Dukle nahrávala i dusná atmosféra na Letné. Fanoušci Sparty pískají na vlastní hráče.

„Sám jsem to na Letné několikrát zažil. Když se nehraje dobře, tak chápu, že fanoušci jsou napružení. Spartě se nedařilo, ale na druhou stranu mají tři body. A to je důležité. Hru můžou do příště napravit, kdežto body by už zpátky nezískali," přemítá Podaný.

„První poločas jsme promarnili pohybem, také jsme mohli být aktivnější, přesnější a odvážnější. Druhý poločas vypadal úplně jinak. Sparta sice měla první šanci, ale my jsme pak mohli skóre klidně otočit. V závěru jsme už riskovali a šance se střídaly na obou stranách," hodnotí Hynek.

Dukla na jaře poprvé inkasovala a ze tří kol vytěžila čtyři body. „Z prvních dvou zápasů jsme chtěli plný počet, což se nepovedlo. Sparta byla těžký soupeř, ale v současné konstelaci jsme věřili, že nějaký bod můžeme uhrát... Myslím, že se ziskem čtyř bodů panuje mírná nespokojenost," dodává Podaný.

Reklama