Hlavní obsah

Slavia porazila ve šlágru Plzeň. Liberec urval výhru, Zlín prohrál s nováčkem

roj, dosSport.cz
Aktualizováno

Touha Viktorie Plzeň po obhajobě titulu dostala v 19. kole fotbalové ePojisteni.cz ligy povážlivé trhliny, protože v přímé bitvě o první místo podlehla v Edenu Slavii 0:1 a na sešívané tak ztrácí už čtyři body. Po porážce 0:1 na hřišti nováčka z Karviné ztratil i čtvrtý Zlín. Ohrožený Liberec urval důležitou výhru nad poslední Příbramí 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Frydrych a Milan Škoda ze Slavie Praha oslavují gól proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

Slavia ani v sedmnáctém soutěžním utkání pod koučem Jaroslavem Šilhavým neprohrála. To Plzeň padla v lize po třinácti duelech. Ve vyprodaném Edenu dlouho držela opticky vyrovnanou partii, za celý zápas si však nevytvořila vážnější šanci.

Po vyloučení Radima Řezníka dvacet minut před koncem Sešívaní postupně zvyšovali tlak, který těsně před koncem zužitkoval po rohovém kopu Michal Frydrych. Červenobílí se tak posouvají do role hlavního favorita na titul. Plzeň má sice k dobru odložený duel s Bohemians 1905, ale boj o první místo už nemá ve svých rukou.

Baroš nastartoval Liberec

Po osmi kolech se fotbalisté Liberce dočkali výhry, kterou zařídili góly v závěrech poločasů. Jarní střelecký půst Slovanu ukončil Milan Baroš, jenž krátce předtím neproměnil penaltu. V 88. minutě sice přidal druhý gól Egon Vůch, jenže domácím ještě zatopil kontaktní brankou Jaroslav Tregler. Liberec ale výhru nepustil a má tak tříbodový náskok na sestupové příčky.

Zlín promarnil šanci upevnit si čtvrtou příčku a znovu se přiblížit na dostřel třetí Spartě. Na hřišti Karviné prohrál po gólu Jana Kalabišky a na letenský tým ztrácí pět bodů. Ševci popáté za sebou nevyhráli ani neskóroval. Karviná naopak na jaře ještě neprohrála.

Fotbalová ePojisteni.cz liga - 19. kolo:
Sobota
Teplice - Jihlava 1:0
Slovácko - Brno 0:0
Jablonec - Bohemians 0:0
Hradec Králové - Mladá Boleslav 0:0
Sparta - Dukla 1:0
Neděle
Liberec - Příbram 2:1
Branky: 45. Baroš, 88. Vůch - 89. Tregler
Slavia - Plzeň 1:0
Branka: 88. Frydrych
Karviná - Zlín 1:0
Branka: 53. Kalabiška

Reklama