Hlavní obsah

Čumte, bude gól! Slávista Sýkora křikl na fanoušky, vzápětí s nimi slavil vítěznou trefu

Chystal se k exekuci rohového kopu, z něhož Slavia posléze vstřelila vítěznou branku v nedělním šlágru fotbalové ligy s Plzní. V tom si záložník Jan Sýkora všiml, že na něj mávají fanoušci v první řadě. „Tak jsem na ně zakřičel: čumte, bude gól! Pak jsem to klukům posadil na hlavu a bylo to. Otočil jsem se na fanoušky, začali jsme se smát a neskutečně hulákat," popisoval Sýkora neobvyklou příhodu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický záložník Jan Sýkora.

Článek

Z jakého důvodu tak reagoval? „Cítil jsem, že to tam prostě spadne. Šli jsme gólu naproti, měli jsme předtím několik šancí. Moje předtucha se potvrdila," culil se Sýkora, který ji prý neměl poprvé. „Občas mám takové vnuknutí. Kdybych nevěřil, že dáme gól, byl bych na hřišti zbytečný," zubil se záložník.

Duel proti Viktorii byl pro něj obrovsky pikantní. Z Plzně pochází, navíc v zimě měl z Liberce nakročeno do Doosan Areny. Jenže nakonec všechno přehodnotil a kývl Slavii. „Jestli je na mě Plzeň naštvaná, je mi jedno. Jsem rád, že se potvrzuje, že jsem udělal správný krok," pochvaloval si Sýkora.

Červenobílí šli do menšího trháku, Plzni utekli na čtyři body. Viktoria má ale stále k dobru zápas na Bohemians 1905. I proto byl Sýkora opatrný, když měl označit nedělní triumf jak klíčový k boji o mistrovský titul.

„Jsem rád, že jsme to takhle zvládli. Vítězství je moc důležité. Jenže liga je ještě dlouhá. Zatím jsme k titulu udělali pouze nějaký krok, víc bych to nehodnotil," pravil Sýkora, podle kterého sešívané ještě nakoplo vyloučení hostujícího obránce Řezníka.

„Vždycky se hraje lépe proti deseti, než proti jedenácti. Navíc, když jsme Plzeň od začátku druhého poločasu tlačili, měli jsme navrch. Vyloučením to vygradovalo, pomohlo nám," podotkl 23letý středopolař.

Úvodní dva zápasy v dresu Slavie mu vyšly, zazářil především před týdnem v Příbrami. Na osmigólové kanonádě u Litavky se z poloviny podílel (1 gól a 3 asistence). S Plzní měl ale proti sobě zkušeného Davida Limberského, přes kterého se neprosadil. „Přišel jsem do Slavie s tím, že chci góly a asistencemi pomáhat týmu. Zatím to vychází," liboval si Sýkora.

Reklama

Související témata: