Hlavní obsah

Baroš prokázal svoji zkušenost, kvitoval Bartl výkon libereckého kapitána

Fotbalový záložník Daniel Bartl patřil k nejaktivnějším hráčům Slovanu Liberec v důležitém ligovém duelu s Příbramí. Nahrával Milanu Barošovi na klíčový vedoucí gól, sám měl několik šancí. „Škoda, že jsem neskóroval, ale hlavní jsou tři body,“ shrnul Bartl svoje dojmy ze záchranářského souboje, v němž Slovan vyhrál 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Milan Baroš při utkání proti Příbrami.

Článek

Nejčastější slovo v libereckém táboře po zápase bylo: úleva. Cítil jste to také tak?

Je to obrovská úleva (mírný úsměv). Klíčové utkání jsme podle výsledku zvládli, vydřeli jsme vítězství. Ze začátku nás trápila nervozita, protože jsme věděli, že doma musíme za každou cenu uspět. Myslím, že jsme nakonec podali dobrý výkon, byť na konci jsme si to trošku zdramatizovali.

Co chybělo, abyste vyhráli po klidnějším průběhu?

Lepší finální přihrávka. Kdybychom dovedli akce do koncovky, byli bychom asi úspěšnější.

Jak hodnotíte podíl kapitána Milana Baroše na vítězství?

Věřil jsem mu, že promění penaltu. Nestalo se tak, ale pak Milan Baroš ukázal, jak je dobrým a zkušeným hráčem. Byla na něm znát touha odčinit zahozenou penaltu a dát gól, což se mu hned povedlo. To byl stěžejní moment zápasu.

Měl jste také blízko ke vstřelení gólu.

Dostal jsem se do velké šance, zpracoval jsem si balon, ale střetly se mi myšlenky. Chtěl jsem střílet na druhou stranu, než jsem nakonec mířil. Mrzí mě to. Snad příště to vyjde.

Uvědomovali jste si, že můžete hrát i takříkajíc za trenéra?

O tom jsme se mezi klukama nebavili, ani náznaky z klubu žádné nebyly. Bojovali jsme za trenéra, za celý Slovan a jeho diváky.

Jak vidíte následující program?

Jedeme do Plzně a hostíme Slavii, tedy čekají nás dva nejlepší celky ligy. Našemu týmu věřím. A doufám, že se budeme zlepšovat každým tréninkem i zápasem.

Reklama

Související témata: