Hlavní obsah

Chudému vyšel návrat do ligové branky. A už se těším na Slavii, říká teplický gólman

Teplice

Po dlouhých jedenácti měsících zase okusil atmosféru prvoligového zápasu přímo na hřišti. Fotbalový gólman Martin Chudý se dostal do branky FK Teplice poprvé v probíhající sezóně až v duelu 19. kola s Jihlavou, když úspěšně zastoupil dlouhodobě zraněného Tomáše Grigara. A Chudý se už chystá i na blížící se vystoupení fotbalistů Teplic v pražském Edenu proti Slavii.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický brankář Martin Chudý.

Článek

Před utkáním s Jihlavou jste naposledy v lize chytal v polovině loňského dubna. Kdy jste se dozvěděl, že půjdete znovu mezi tyče?

Po zápase v Mladé Boleslavi vyšlo najevo, že se Tomáš Grigar zranil. A tušil jsem, že dostanu šanci v nejbližším kole. Měl jsem předtím problémy se svalem, nemohl jsem kopat pravou nohou a nuceně jsem pauzíroval, takže jsem nezasáhl do hry ani na zimním soustředění na Kypru.

A obnovená premiéra vám vyšla. Teplice vyhrály nad Jihlavou 1:0, tudíž to byl dokonce návrat s vychytaným čistým kontem.

Beru to jako zadostiučinění. Vítězství je nejdůležitější, k tomu nula jako bonus. Neměl jsem sice hodně práce, ale pro brankáře je v takové situaci těžké, když přijde třeba ojedinělá příležitost soupeře. Musí být na ni připravený.

Jak vidíte svou aktuální pozici v týmu?

Nechci spekulovat, jestli zůstanu v bráně. Proti Jihlavě jsme chtěli naplno bodovat, což se splnilo. A už se chystáme na další zápas.

Co očekáváte od utkání v pražském Edenu proti Slavii?

To bude asi jiný zápas, co se týče brankářského vytížení. Přesto se na něj moc těším a budu se snažit chytat co nejlépe.

Reklama

Související témata: