Hlavní obsah

Mistr rozhodl sporným gólem a přiblížil se ke Slavii. Příbram vykřesala naději z penalty

dos, vapSport.cz
Aktualizováno

Utrápená výhra. Mistrovská Plzeň vyhrála ve 20. kole fotbalové ligy nad Libercem jen těsně 1:0 kontroverzním gólem. Ondřej Kúdela si dal vlastní gól za situace, kdy balón směřoval na Michaela Krmenčíka, který byl těsně za bránícím hráčem v ofsajdovém postavení a zjevně ho ovlivňoval. V dalších utkáních Dukla porazila Jablonec 1:0, Jihlava podlehla Karviné 2:4, Příbram si poradila s Hradcem Králové 1:0, Zlín hrál smírně se Slováckem 1:1 a Brno s Bohemians 0:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík z Viktorie Plzeň oslavuje gól na 1:0, vpravo zklamaný autor vlastňáku Ondřej Kúdela z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Plzni se minulý venkovní výlet nevydařil. Ve Zlíně remizovala a na Slavii dokonce prohrála, takže přišla o první příčku. O to víc se Viktoria těšila domů, kde uspěla proti Liberci a bodovala proti němu ve 14. z posledních 15 utkání. Snížila tak náskok vedoucí Slavie na jeden bod. Pražané v neděli nastoupí proti Teplicím. Obhájce titulu má však k dobru dohrávku odloženého utkání s Bohemians 1905.

Zlín a Slovácko mají společný negativní rys. V předešlých třech jarních kolech ani jednou neskórovaly, a tudíž čekaly na první letošní vítězství. Ve vzájemné bitvě daly gól oba týmy, ale k výhře to nepomohlo ani jednomu, duel končil smírně. Zlín nezvítězil už šest kol, přesto je dál čtvrtý.

Nerozhodně skončil i duel Brna s Bohemians, kteří stejně jako domácí Zbrojovka dohrávali v deseti. Klokami už šest kol nedali gól.

Předposlední Jihlava v dalším zápase o všechno podlehla Karviné a nepotvrdila, že alespoň na vlastním trávníku se přece jen v poslední době zvedá, z předešlých 5 zápasů tam získala 10 bodů. Na Karvinou, která je už 6 kol neporažena, ale nestačila.

Dukla doma zvítězila poprvé od loňského září, Jablonec na jaře poprvé prohrál. Utkání na Julisce rozhodl už ve druhé minutě Zinedin Mustedanagič po minele brankáře Romana Valeše.

Poslední Příbram využila snad poslední reálnou šanci udržet naději na záchranu. Porazila Votroky, kterým se u Litavky tradičně nedaří, vyhráli tam pouze v prvním z 9 ligových zápasů (v dubnu 1998). Příbram posunul hned zkraje do vedení z penalty Tomáš Pilík a z posledního místa teď Středočeši ztrácí na čtrnáctý Hradec už jen pět bodů.

Program 20. kola fotbalové ligy:
Sobota
Dukla - Jablonec 1:0
Branka: 3. Mustedanagič
Jihlava - Karviná 2:4
Branky: 37. Hronek, 45.+3 P. Dvořák - 15. Budínský, 36. Eismann, 39. Panák, 68. Janečka
Příbram - Hradec Králové 1:0
Branka: 6. Pilík z pen.
Zlín - Slovácko 1:1
Branky: 42. Beauguel - 15. Navrátil
Brno - Bohemians 0:0
Plzeň - Liberec 1:0
Branka: 45. Kúdela vlastní
Neděle
15:30 Mladá Boleslav - Sparta
17:30 Slavia - Teplice

Reklama