Hlavní obsah

Příbram - Hradec 1:0Příbram vydřela výhru, Hradec zahodil, co se dalo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Pilík (penalta) 1 : 0
Záznam online reportáže

Záchranářský duel v Příbrami přinesl veskrze bídný fotbal jen s několika dramatickými momenty. Víc šancí měli hosté z Hradce Králové, kteří je však všechny zahodili a zůstávají těsně nad sestupovým pásmem, zatímco domácí vykřesali jiskřičku naděje. Příbram naposledy vyhrála na začátku listopadu doma nad Duklou.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zprava Josef Divíšek z Přibrami a Tomáš Malinský z Hradce.

Článek

Domácí kouč Tobiáš zahýbal s posty. Tomáš Pilík šel na hrot, Chaluš na pravý okraj obrany a to vše s jasným úkolem - z vyztužené obrany se hrnout do útoku. Všechno ale mohlo být jinak už ve čtvrté minutě. T. Pilík špatně kopl míč napříč hřiště na obránce, Hruška musel pětadvacet metrů z brány a už neměl sílu pořádně balón odkopnout. Poslal ho přímo na kopačky Jirsáka, který se z první pokusil trefit prázdnou bránu. Příbramský gólman se však do ní vrátil rychlostí Bolta a tygřím skokem zachránil na brankové čáře.

Pilíkova penalta a Jirsákova tyč

Nedáš, dostaneš, platilo o dvě minuty později. Po rohovém kopu trefil hlavičkující Jiránek ruku P. Černého a sudí Královec odpískal penaltu. T. Pilík poslal míč neomylně k pravé tyči, kam Ottmar, byť vystihl směr, nedosáhl. Domácí se soustředili na brejky. Po jednom slibně vyhlížejícím vyběhl Ottmar daleko před šestnáctku a hlavou poslal míč do bezpečí.

Hru ovládl Hradec, ale nebylo mu přáno. Pázler dva metry před brankou špatně trefil míč a krátce na to po rohovém kopu pálil Plašil, ale Rezek na brankové čáře odkopl. Další ránu Pázlera pak vyrazil Hruška na roh. Hradec tlačil, ale marně, sudí Královec také přehlédl Chalušovu ruku v šestnáctce. Pět minut před koncem měli hosté šanci největší. Jirsák z trestného kopu jen zatřásl pravou tyčí Hruškovy branky.

Schwarz spálil hradeckou naději

Hradec začal po změně stran aktivněji, ale dlouhé minuty byla jediným výsledkem Plašilova rána do boční sítě. Větší údernou sílu měl přinést na hrot dlouhán Žondra, který nahradil Malinského, ale ofenzíva „votroků" přišla o rychlost. Domácí se soustředili na bránění a přenechali hostům střed hřiště. Dařilo se jim však odvracet nájezdy soupeře, které často končily nepřesnými přihrávkami.

Když už se hosté dostali ke střele, Žondra ani Schwarz jim nedali patřičnou přesnost a razanci. Čtvrt hodiny před koncem měl Hradec opět obrovskou šanci. T. Pilík trefil z trestného kopu zeď, trojice hostí vyrazila do brejku, ale P. Černý trefil jen Hrušku a Schwarzovu dorážku do prázdné branky zblokoval Suchan. Ten se krátce na to ocitl v šanci po rychlé akci, ale obrana jeho střelu odvrátila na roh. Z něj nebylo nic, naopak v šanci se ocitl opět Schwarz, ale přestřelil zívající branku.

20. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - FC Hradec Králové 1:0 (1:0)
Branka: 6. T. Pilík z pen. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Kubr. ŽK: T. Pilík - Janoušek, Malinský.
Příbram: Hruška - Chaluš, Tregler, Jiránek, Divíšek (46. Krameš) - Trapp - Bazal, Suchan (86. Lupták), Rezek, Linhart (73. Kacafírek) - T. Pilík. Trenér: K. Tobiáš.
Hradec: Ottmar - Krátký (M. Černý), Chleboun, Nosek, Plašil - Janoušek, Jirsák (69. Schwarz) - Martan, P. Černý, Malinský (57. Žondra) - Pázler. Trenéři: Frimmel a Pilný.

Reklama

Související témata: