Hlavní obsah

Konečně můžu vylézt z kanálu, radoval se Pilík

Příbram

Příbram po více než čtyřech měsících vyhrála a s dvanácti body v první lize ještě dýchá. „Kdybychom s Hradcem dnes prohráli, tak tady můžeme nasázet brambory a jít od toho. Musíme vlastně ale poděkovat i Hradci, který zahodil několik velkých šancí. Důležité je, že žijeme,“ oddechl si po utkání příbramský Tomáš Pilík, auto vítězného gólu z penalty. „Konečně můžu vylézt z kanálu a jít na dvě piva,“ dodal s úsměvem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Kamil Tobiáš

Článek

„Musím poděkovat klukům, že zápas zvládli, dřeli do devadesáté minuty. Nervozita byla znát, kluci věděli, o co jde, ale řekli jsme si, že tenhle zápas bude o srdíčku, ne o kráse. Věřím, že nás vítězství nastartuje a po třicátém kole bude ty pocity nádherné, protože se zachráníme. Tohle vítězství bylo velice důležité, ale už od pondělí začneme myslet na Teplice," říkal s ulehčením kouč domácích Kamil Tobiáš a k autorovi vítězného gólu dodal: „Jsme rádi, že Tomáše máme, a navíc je v dobré formě. Umí na sebe vzít odpovědnost, což ukázal i při penaltě, která nakonec rozhodla o třech bodech."

To, co zahodíme, je strašné, litoval kapitán Hradce

Hodně smutný byl po utkání královehradecký kapitán Pavel Černý. „To, co zahodíme, je strašné. Dostaneme míč do vápna, ale pak z toho není gól. Naše koncovka je strašná. Do Příbrami jsme jeli s cílem vyhrát, místo toho jsme ještě hlouběji v bahně. Prohráli jsme v Jihlavě, teď v Příbrami. Naše situace je těžší a těžší, ale můžeme si za to sami," konstatoval.

Trenér Hradce Milan Frimmel také zklamaně kroutil hlavou: „Nebudu tajit, že jsme sem jeli vyhrát. Bohužel nevezeme ani bod. Samozřejmě je špatné, že jsme prohráli s našimi nejbližšími soupeři v boji o záchranu, tedy Jihlavou a Příbramí. Bohužel jsme zase nedali šance. Musíme využít hned nejbližší utkání, kterým je úterní dohrávka v Jablonci. Máme to vlastně jako zápas k dobru. Porážku v Příbrami, ale musíme dostat rychle z našich hlav."

Reklama