Hlavní obsah

Zizu se poprvé trefil. Hvězdička od Holoubka zvedla Duklu

Nejmladší hráč hrdinou týmu. Fotbalisté pražské Dukly poprvé od září zvítězili doma a posunuli se do první poloviny tabulky. Za výhru 1:0 nad Jabloncem vděčí osmnáctiletému Zinedinu Mustedanagičovi. Bosenský talent na Julisce od konce ledna hostuje ze Sparty a po hrubce brankáře si připsal svůj první prvoligový gól.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jan Pázler z Hradce Králové a Zinedin Mustedanagič z Dukly.

Článek

Talent s přezdívkou Zizu je kapitánem bosenského týmu do devatenácti let, v němž debutoval už jako čerstvě sedmnáctiletý.

Zinedin Mustedanagič byl oporou Holoubkovy devatenáctky, která v minulé sezóně s velkým náskokem vyhrála mistrovský titul. Již v průběhu podzimu se začal tlačit do sparťanského áčka. Letenští s ním na konci ledna prodloužili smlouvu do roku 2020.

„Je to nadějný hráč s velkou perspektivou. Navíc je rozeným střelcem a věříme, že pro nás v budoucnosti může být velmi platný," doufá hlavní trenér Tomáš Požár.

Velká naděje však potřebuje pravidelně hrát s dospělými, a tak prakticky hned po podpisu nové smlouvy zamířila na hostování k sousedům na Julisku.

Snadný premiérový gól

Proti Jablonci tady čich na góly potvrdila. Hned ve 2. minutě chybující brankář Valeš neudržel Brandnerův centr, míč mu vypadl přímo k volnému Mustedanagičovi, který tak snadno dopravil míč do sítě. Ve svém osmém ligovém startu se dočkal první trefy.

„Jsem rád za gól, který oslavím doma s rodinou. Johnny (Holenda) strčil do gólmana a balón se odrazil ke mně. Nebylo těžké proměnit," usmívá se.

Další dvě šance neproměnil, přesto se dočkal pochvaly. "Zizu hrál v ofenzívě obrovsky přesně. Za aktivitu i z předchozích zápasů, kterou si udržel, byl odměněn brankou. Byl tam, kde má být, a odražený balón do sítě dostal," poukazuje trenér Jaroslav Hynek.

Mustedanagič se zatím hlavně učí. "Dospělý fotbal je náročnější než dorostenecký. Je hodně soubojový. Neřekl bych že víc bolí, ale je hodně fyzicky náročný," srovnává.

Reklama

Související témata: