Hlavní obsah

Jány je dost od rány, rýmuje Čermák před návratem do Boleslavi

Může se v letenské kabině chopit role průvodce. Právě z hostování v Mladé Boleslavi se do fotbalové Sparty v létě vrátil. „Moc se těším, vracím se na místo, kde jsem strávil celou minulou sezónu. Sám jsem zvědavý, jak pro mě zápas bude vypadat,“ říká záložník Aleš Čermák. Utkání 20. ligového kola se hraje v neděli od 15:30, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aleš Čermák ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Dvaadvacetiletý kapitán reprezentačních Lvíčat má v lize bilanci 63 zápasů a 11 gólů. Podstatný díl nashromáždil v Mladé Boleslavi, v jejímž dresu odehrál 26 utkání a zaznamenal 6 branek. Teď se do města automobilů poprvé vrací jako soupeř.

„Nedávno jsme si psali s Kubou Radou, ale ten je vážně zraněný. Těším se na Petra Mareše, se kterým jsem de facto rok žil v Hradci," usmívá se Aleš Čermák v rozhovoru pro sparta.cz.

„Nejzajímavější ale bude setkání s klukama, se kterými se znám ze Sparty - Tomášem Přikrylem, Lukášem Pauschekem nebo Adamem Jánošem," těší se Čermák.

Na brouska Jánoše by mohl ve středu hřiště často narážet. „Jo, tak to by mohlo docela bolet. Jány je dost od rány," směje se Čermák.

Diváci hodně nadávají i domácím

Detailně zná i stadión, kde jsou tribuny nalepené těsně u hřiště a fotbalisté si od fanoušků vyslechnou své. „Upřímně, tam diváci hodně nadávají i domácím," culí se znalec.

„Občas to tam nebylo příjemné, zvlášť když chodilo málo lidí a všechno bylo hodně slyšet. Nějaký velký rozdíl mezi domácími a hosty tam asi ani nebyl," líčí Čermák.

Desítka místo Dočkala?

Vrátil se na Letnou, aby se učil po boku Bořka Dočkala. Jenže špílmachr hned na startu jara zamířil do Číny. A před mladíkem vyvstal náročný úkol. Dočkala nahradit, pokud možno hned.

„Možnosti jsou čitelné. Aleš je jedním z těch, kteří mohou na pozici desítky hrát," předeslal hlavní trenér Tomáš Požár.

Duel v Mladé Boleslavi je dalším v řadě, v nichž má Čermák dokázat, že je na velkou roli připraven.

Reklama

Související témata: