Hlavní obsah

Slavii pomohl vlastňák, je čtyři body před Plzní. Další pohroma pro Spartu, ztratila v Boleslavi

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie zdolali v parádní bitvě Teplice 2:1 a před druhou Plzní v první lize mají k dobru čtyři body. Eden slavil poté, co v závěru nešťastně rozhodl teplický David Vaněček vlastňákem. Červenobílí si v lize připsali sedmou výhru v řadě. Třetí Sparta v druhém dnešním duelu 20. kola prohrála na hřišti Mladé Boleslavi 0:1, Zápas byl chvíli přerušen pro divácké nepokoje, v akci bylo policejní komando a hasiči.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Slavie se radují z druhého gólu proti Teplicím.

Článek
Fotogalerie

Slavia porazila Teplice

Plzeň se včera trápila, ale tři body proti Liberci nakonec získala. V neděli byli na řadě další dva adepti na titul, aby Viktorii napodobili a také zvítězili.

Spartě se to nepovedlo. Dál se herně trápí, 9 ligových zápasů po sobě ovšem s Mladou Boleslaví neprohrála (7 výher, 2 remízy). Až dnes... Středočeši přitom také tápali, na výhru marně čekali již 9 kol. Zvítězili v říjnu v Ďolíčku. A potom až teď zásluhou trefy Douglase da Silvy z druhé půle.

Sparťanští fanoušci těžce nesli další nezdar. Trenér Tomáš Požár připustil, že neutěšenou situaci v týmu bude řešit s vedením klubu.

Sešívaní hráli podruhé za sebou v Edenu a klíčovou výhru nad Plzní potvrdili plným bodovým ziskem proti Teplicím. Právě na Stínadlech v podzimním duelu odstartovala Slavia při premiéře kouče Šilhavého sérii bez porážky, která čítá již 18 soutěžních zápasů. Severočeši přitom nejsou jejím oblíbeným soupeřem. Teplice prohrály teprve druhý z posledních 9 ligových zápasů se Slavií (3 výhry, 4 remízy).

Reklama