Hlavní obsah

Zaskakující kapitán Sparty Mareček: Co předvádíme na hřišti, je fakt smutný!

Nehledal výmluvy, věci nazval pravými jmény. Záložník Sparty Lukáš Mareček, kterému při absenci Davida Lafaty a Maria Holka připadla kapitánská páska, nazval nedělní výkon Pražanů v Mladé Boleslavi katastrofou. „Je potřeba se probrat," řekl Mareček po porážce 0:1, kterou zařídil gólem boleslavský stoper Da Silva.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Mareček ze Sparty a Adam Jánoš z Boleslavi behěm utkání 20. kola nejvyšší fotbalové soutěže.

Článek
Fotogalerie

Nezvládli jste další zápas. Je Sparta v krizi?

Jak jinak to nazvat? Nedaří se nám. Jestli nás takhle poznamenal nevydařený souboj s Rostovem v Evropské lize, nevím. Sám si to nedokážu vysvětlit. Je třeba se nad sebou zamyslet, ale zavčas. Po Jablonci přišla další prohra.

Vaše ztráta na druhou Plzeň může narůst na osm bodů, pokud Viktorie zvládne středeční dohrávku na Bohemians 1905. Dá se ještě mluvit o titulu?

Jsme si samozřejmě vědomi, že bodová ztráta může narůst. Ale nebudeme to přece teď balit. Naopak je potřeba zabrat! Podávat ne stoprocentní, ale stopadesátiprocentní výkony. Jenže to se zatím neděje. V Boleslavi jsme byli na trávníku naivní, takhle prostě hrát nemůžeme. Byla to katastrofa.

Přitom zimní příprava se Spartě povedla. Jak si vysvětlujete jarní tápání?

V přípravě sice dobrý, ale na to se nehraje. Je třeba věci z tréninků přenést do mistráků, což se nám nedaří. Jak v evropském poháru, tak v české lize to z naší strany vůbec není ono. Musíme se tím zabývat, musíme to řešit.

Očekáváte, že přijdou změny v realizačním týmu?

Tím se nezabývám, máme trenéra Davida Holoubka. Nespekuluju, jestli někdo přijde, nebo ne.

Co byl hlavní problém proti Boleslavi?

Prohrávali jsme souboje, neměli jsme odražené míče. Věděli jsme, že to bude právě o soubojích. Boleslav posledních devět zápasů nevyhrála, dalo se očekávat, že do toho půjde agresivně, zvlášť proti Spartě. My jsme se ale důrazu neuměli vyrovnat. Po tom, co jsme předvedli, jsme si nezasloužili ani bod.

V závěru vás nepodrželi fanoušci, na trávník házeli dělbuchy a dýmovnice, zápas byl přerušený. Navíc nadále negativně reagovali na záložníka Konatého...

Samozřejmě to bylo nepříjemné. Fanoušci se na nás zlobí, pískají na nás, což musíme pochopit. Protože to, co předvádíme na hřišti, je fakt smutný. Do fotbalu tyto věci určitě nepatří, jenže oni nám tím dávají najevo, že jsou z nás rozčilení. Nemůžeme se jim divit. Musíme za to vzít my, hráči. Pokud to bude dobré na hřišti, bude to zákonitě dobré i v hledišti.

Reklama

Související témata: