Hlavní obsah

Oslaví dvoustý zápas výhrou? Kozáčikovi připadlo jubileum na odložený duel v Ďolíčku

Plzeň

Odložení utkání vzbudilo začátkem prosince slušný poprask. Zápas 16. ligového kola mezi fotbalisty Bohemians 1905 a Plzně se kvůli zmrzlému terénu neodehrál, klokani pak za nepřipravené hřiště dostali pokutu 350 tisíc korun. Dohrávka je na programu ve středu od 17:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz. Právě v Ďolíčku odchytá svůj 200. zápas v české nejvyšší soutěži Matúš Kozáčik, brankář Viktorie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský brankář Matúš Kozáčik, hrdina zápasu na Dukle.

Článek

Slušná porce. Matúš Kozáčik má na svém kontě 199 ligových startů, z toho 127 v dresu Viktorie Plzeň. Slovenského reprezentačního brankáře čeká na Bohemce jubilejní 200. duel.

„Samozřejmě mě těší, k jakému číslu jsem se dostal. Věřím, že zápasů bude víc, ale nějak zvlášť bilanci nevnímám," ujišťuje Kozáčik na klubovém webu. „Těžký zápas, na Bohemce je specifické prostředí a divácká podpora je tam velká. Nečekám nic jednoduchého."

Viktoráni se chystají na velké emoce. „Už jen z důvodu, že se zápas odložil, bude vyhecovaný. Navíc Bohemians trénuje pan Koubek, který ještě nedávno byl koučem v Plzni. Bohemku tak dobře nachystá a my se s tím budeme muset vypořádat," uvědomuje si záložník Jan Kopic.

Náročný program před přestávkou

Před reprezentační pauzou má Plzeň náročný program. S Libercem hráli viktoriáni v sobotu, dohrávka v Praze je čeká ve středu a v neděli zápas v Karviné. Takže tři zápasy během osmi dnů. Z evropských pohárů jsou ale hráči na anglické týdny zvyklí. „Když člověka nic nebolí, tak je to v pohodě. Tři dny na regeneraci jsou dostatečné. Někdy je to i lepší, než čekat celý týden na zápas," říká Kopic.

Bohemians vyhráli jediný z posledních 8 vzájemných ligových zápasů. Na podzim ovšem uhráli v Plzni cennou remízu 1:1. Skóre zápasu otevřel právě Kopic. „V té době se nám moc nedařilo, ale pak jsme se zvedli," pamatuje si záložník. „Bohemka byla nepříjemným soupeřem, výborně připraveným. My jsme na začátku sezóny hráli také předkola Ligy mistrů. Bohemka nás hodně potrápila a vzala nám body, nyní věřím, že se na ně výborně připravíme my," plánuje Kozáčik.

Reklama

Související témata: