Hlavní obsah

Slavii jsme na dostřel, kvituje Pivarník. Noblesa jeho Plzně je ovšem v trapu

Body po porážce na Slavii zase sbírají. Doma udolali Liberec, v dohrávce na Bohemians pak i klokany. Herní nesoulad fotbalistů Plzně je ovšem do očí bijící. Třikrát na jaře vyhráli, pokaždé jen 1:0. Směrem dopředu je Viktoria jalová, jen těžko překonatelné defenzívě obhájce titulu vděčí, že se drží jen bod za vedoucími sešívanými.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Jan Kopic, trenér Roman Pivarník a asistent Pavel Horváth během utkání v Ďolíčku.

Článek
Fotogalerie

Prestižní duel se vším všudy. Trenér Pivarník před Plzní vedl Bohemians, kouč klokanů Koubek zase trénoval Viktorii.

„Bohemka je hodně běhavé mužstvo, zdravě agresivní. Měli jsme chvílemi problém se s její hrou vyrovnat, ale důležité je, že jsme vyhráli," cení si Roman Pivarník.

Zápas se na začátku prosince nehrál kvůli zmrzlému terénu. Bohemians pak dostali za nepřipravené hřiště pokutu 350 tisíc korun a vyčítali Plzni, že nechtěla nastoupit.

„Odložení zápasu hrálo proti nám," ujišťuje kouč Plzně. „Pokud bychom zápas zvládli v původním termínu, šli bychom do jara s náskokem čtyř bodů a vytvořili tlak na soupeře. Takhle se situace z psychologického hlediska otočila a my museli dohánět. I proto jsem rád, že jsme dohrávku zvládli," argumentuje.

Těžko se bavit o zlepšení

Jeho tým body upachtil. Měl menší držení míče, méně střel než soupeř, rozhodl z prakticky jediné šance, kterou si vytvořil. Hodně šťastná výhra. „Tak to neberu. Někdy si doma vytvoříme hodně šancí a dáme jen jeden gól, třeba ani ten. A jindy se vám to zase vrátí a dokážete využít jedinou šanci. V závěru ale ještě Kopic šel sám na kasu. Řešení hráčů zatím není správné, takže musíme zápasy spíš uválčit. Doufám, že se postupně herně chytíme," věří Pivarník.

Sám cítí, že mužstvo na jaře přešlapuje na místě. „Těžko se bavit o zlepšení. Potřebujeme se trochu uklidnit, abychom začali řešit běžné fotbalové věci. Momentálně je to víc o hlavě."

Jak se na ni ovšem chce v tréninku zaměřit...? „Mediální kampaň proti Plzni byla veliká a hráči samozřejmě čtou, i když jim říkám, aby to nedělali. Je pak třeba být víc pozitivní. Tohle vás ubíjí, tréninky jsou tedy víc zábavné než nácvikové. Aby se vám dařilo, potřebujete jedenáct hráčů ve formě. Nám teď ale někteří výkonem vypadávají, což je problém," uvědomuje si Pivarník.

Pod tlakem se dělají chyby

Jak před závěrečnou třetinou ligy vidí boj o titul? „Stále o něj chceme hrát. Důležité je, aby i Slavia byla pod tlakem, protože se pod ním dělají chyby. Musíme být hodně na dostřel, aby ani jedno mužstvo nemělo klid. Jaro není lehké pro nikoho. Někdy musíte zápasy ubojovat, i se štěstím, protože body se dají ztratit kdekoliv."

Třetí Spartu už do mistrovské hry moc nebere. „Je to sport, všechno je možné. Ale hodně ztrácí na dva týmy a asi není předpoklad, že by oba začaly ztrácet tak, aby je dokázala přeskočit. Soustředíme se nicméně na sebe," poukazuje Pivarník.

Reklama

Související témata: