Hlavní obsah

Tři, dva, jedna - Rada! Sparta startuje novou éru a cílí na své finále ligy

Praha

Tři pracovní dny, pak hned ostrý start. Trenéra Petra Radu čeká večer premiéra na lavičce fotbalistů Sparty. Při debutu ho otestuje Zlín, který na třetí příčku Letenských ztrácí jen čtyři body. Na podzim je Ševci vyřadili z poháru a v lize s nimi remizovali... Utkání se hraje od 20:15, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Petr Rada novým trenérem fotbalistů SpartyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dvojice Požár - Holoubek je po porážce v Mladé Boleslavi minulostí. Kapitán mužstva bere odpovědnost za jarní mizérii plně na bedra týmu, trenérská rošáda je nicméně skutečností.

„Žádná taková změna není zrovna příjemná, ale k fotbalu bohužel patří. Za výsledky jsme zodpovědní hlavně my, klidně tady může být i Capello..." poukazuje David Lafata v rozhovoru pro klubovou televizi.

Uvědomuje si, že stejně tak páteční duel není o Radovi, ale hlavně o zlepšení jednotlivých hráčů. „Ve Spartě je každý zápas důležitý. Ale vzhledem k tomu, že přišel nový trenér, minule jsme prohráli v Mladé Boleslavi a teď nás čeká poslední utkání před derby na Slavii, je zápas se Zlínem ještě důležitější," přemítá letenský kanonýr.

„Věřím, že nepříznivý vývoj jara otočíme, vyhrajeme a pak se se dobře připravíme na derby, což pro nás bude finále ligy!" zdůrazňuje Lafata.

Rada žádá víc nasazení i údernosti

Nový kouč neslibuje žádné čáry máry, v první řadě musí schlíplé mužstvo probrat.

„Nějaká krize se sice dostavila, schopnosti však hráči mají. Budeme se snažit, aby se forma zlepšila, potřebujeme víc nasazení a bojovnosti. Největší díl musejí mít sami hráči," vyhlašuje Petr Rada od nástupu na sparťanskou lavičku.

„Poslední zápasy týmu jsem viděl. Určitě potřebujeme větší údernost, hlavně doma. Proti Spartě stoupne u každého soupeře motivace sama, na to musejí být hráči připravení. Musíme zvládnout zápas se Zlínem výsledkově i herně. Pak přijde reprezentační pauza, bude trochu čas," dodává bývalý kouč národního týmu.

Jaké změny lze pod jeho taktovkou očekávat? „Změní se náplň tréninkových jednotek a směrem ke Zlínu asi i rozestavení. Pro některé kluky to bude nová motivace," naznačuje asistent Stanislav Hejkal, že Sparta nejspíš přejde na systém 4-4-2.

Reklama

Související témata: