Hlavní obsah

Demisi! Fanoušci Sparty se obrátili proti vedení, kotelníci dokonce odešli

Letenští fanoušci během týdne dávali na sociálních sítích najevo, že příchod nového trenéra Petra Rady nevítají. Při jeho zápasové premiéře ho nechali žít, klid na stadiónu ovšem při pátečním zápase se Zlínem (0:0) rozhodně nebyl. Vlajkonoši nadávali vedení klubu a vhozením dělbuchů se postarali o přerušení utkání. Fotbalová Sparta musí počítat s dalším postihem.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Transparent na tribuně při zápase Sparty se Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Co si myslí sparťanští fanoušci o příchodu trenéra Rady?

Atmosféra na Letné houstne. Svědčí o tom i statistika, kterou jeden z diváků zachytil na Twitteru: „Kotel ACS v 1. půli: 7x Hřebík ven, 4x Kotalík, ty jsi hovado, 4x Dělbuch, 2x My chceme Spartu!"

Po přestávce kotel ještě přitvrdil. „Vedení, demisi!" „Vedení Sparty je banda čů....!" Pak přerušení zápasu kvůli vhozeným dýmovnicím. Až v závěru byl klid, protože kotelníci svůj sektor demonstrativně opustili.

Nový kouč si nemyslí, že by se protesty diváků na bídném výkonu mužstva podepsaly. „To je neovlivní, měli by se soustředit na hru," říká Petr Rada.

„Všude po světě, když se nedaří, tak fanoušci nejsou spokojení. Určitě nás to nepovzbudí, i když se reakce z hlediště snažíme nevnímat," líčí záložník Aleš Čermák.

„Je to v hlavách, nejsme v laufu. A ani diváci nám nepomohou, když pískají. Musíme zabrat a doufat, že se všechno brzy obrátí," dodává zastupující kapitán Michal Kadlec.

Reklama

Související témata: