Hlavní obsah

Tepličtí pokaždé na jaře skórovali. Proti Příbrami jsme nezaváhali, těší trenéra Šmejkala

Teplice

Zatímco v každém z předešlých čtyř jarních zápasů fotbalisté Teplic vstřelili po jednom gólu, proti Příbrami byli výrazně efektivnější a produktivnější. Už po necelé hodině hry vedli tříbrankovým rozdílem a v sychravém počasí, které panovalo v Podkrušnohoří, se radovali z jasného vítězství. Trenér Daniel Šmejkal si výsledku 3:0 cení i s ohledem na to, že Tepličtí zdolali soupeře, který má obrovskou motivaci v boji o záchranu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Teplic Daniel Šmejkal.

Článek

Jak je vaše hodnocení poměrně jednoznačného zápasu s Příbramí?

Jsem moc rád, že jsme utkání zvládli tímto způsobem. Podmínky přitom nebyly ideální, foukal silný vítr, pršelo a takové atributy kvalitnímu fotbalu neprospívají. Zásadní bylo, že jsme stačili dát dvě branky v prvním poločase. Pak jsme dokázali zápas dohrát v klidu a přidali jsme ještě jeden gól.

Potěšilo vás tedy ofenzivní představení?

Vstup jsme neměli optimální, ale po dvou třech neproměněných šancích jsme následující příležitost využili.

Můžete se zastavit u výkonů hráčů, kteří skórovali?

Nivaldo dal první branku, pak měl i asistenci. S jeho hrou jsme spokojeni. Kuba Hora prokázal velký akční rádius i v minulých zápasech, kdy mu to tam nemohlo spadnout. Tentokrát byl úspěšný i v koncovce. A je příjemné, že se prosadil i další útočný hráč Červenka.

Myslíte si, že by se Nivaldo mohl vrátit do formy, jakou předváděl při svém prvním teplickém angažmá?

Je před námi ještě devět ligových utkání, ve kterých se všichni hráči jistě budou chtít ukázat v co nejlepším světle. Vítám každý kvalitní výkon jednotlivců i týmu, ale na hodnocení bude čas ke konci nebo přímo po skončení sezóny. Nyní si před reprezentační pauzou s realizačním týmem probereme, co by bylo pro mužstvo nejlepší.

Co vám tedy naznačilo prvních pět jarních kol?

Stále nás trochu mrzí remíza v úvodním utkání s Brnem. Byla to asi ztráta. Na Slavii jsme se neprezentovali špatně a jsem rád, že jsme teď porazili Příbram. Když přimhouřím obě oči, tak se současným bodovým ziskem můžeme být spokojeni. Nepočítali jsme dopředu, kolik bodů chceme nasbírat v této fázi soutěže, ale je dobré, že je máme.

Jak byste charakterizoval aktuální teplický kádr?

V zimě jsme jej zúžili na osmnáct hráčů a jsem přesvědčen, že každý z nich může zasáhnout do ligy. Není tady jediný, který by nebyl platným členem. Proti Příbrami například chyběli klíčoví záložníci Ljevakovič a Fillo, a kluci, kteří dostali příležitost, ji chytili za pačesy. Vzniká konkurence, což je naším cílem.

Reklama

Související témata: