Hlavní obsah

Šilhavý odmítl, že by se od Slavie odvrátilo štěstí, Trpišovský naopak nepopíral, že si ho Liberec vybral vrchovatě

Liberec

Dvakrát jim bylo v předchozích duelech štěstí nakloněno, do třetice se však v Liberci od slávistů odvrátilo. „Proti Plzni a Teplicím to nebylo o štěstí, ale o vyústění našeho tlaku. O touze vyhrát,“ odmítl kouč sešívaných Jaroslav Šilhavý, že by vítězné trefy dvě, resp. tři minuty před koncem ve zmiňovaných domácích duelech přivodilo štěstí. „Ani tady to nebylo o štěstí, ale o neproměněných šancích. Vždyť třeba Deli měl před sebou prázdnou bránu,“ navzdory ztraceným bodům nebědoval a nenaříkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Liberce Martin Dúbravka a obránce Ondřej Karafiát.

Článek
Fotogalerie

Přitom pro Pražany představuje remíza ztrátu. A citelnou, protože pod Ještědem mohli a měli vyhrát,neboť vyložených příležitostí si připravili spoustu, o dvou nastřelených břevnech a jedné tyči nemluvě.

Projektily, kterých se Dúbravka lekl

„Jenže jsme nemohli počítat s tím, že zápas zase rozhodneme v posledních minutách, jako se nám to dvakrát povedlo. Gól jsme měli dát dřív. A já věřil, že ho dáme," litoval Josef Hušbauer hlavně dalekonosných projektilů, které z jeho kopaček trefovaly břevno Dúbravkovy brány.

„Takové rány se chytají těžce. Míče letěly vysoko, navíc si s nimi pohrával silný vítr, který během zápasu foukal. V jednu chvíli jsem se obával, že balon skončí za mými zády," přiznal Dúbravka, že v těch chvílích mu zatrnulo úplně nejvíc.

„Štěstí pomohlo," nepopíral na rozdíl od slávistů, že on i jeho spoluhráči pořádnou dávku štěstí měli.

„Přímo obrovskou, i když je pravdou, že moji hráči mu šli přímo heroickým výkonem naproti. A tím, že byli na Slavii připraveni, samo sebou také," přitakával i kouč Severočechů Jindřich Trpišovský.

Takový tlak Liberec nezažil

„Už jsem v Liberci odkoučoval spoustu zápasů, ale ani v naší, ani v Evropské lize nás žádný soupeř nedostal pod takový tlak, jako Slavia. Na české poměry má neskutečně silné mužstvo, takže hrozí kombinací, stejně jako vzduchem, je schopna sehrát až neskutečné věc, navíc je teď i v náramné pohodě," glosoval partii, v níž si jeho tým vybral štěstí alespoň na tři zápasy dopředu.

„Těch šancí, z nichž jsme měli dát gól, byla opravdu spousta. Řadu jich pochytal Dúbravka, další jsme zahodili našim neuměním. Chtěli jsme vyhrát, máme ovšem jen bod, což mrzí, ale nesmí nás to poznamenat," litoval remízy slávistický Jan Sýkora, který přišel do Edenu v zimě z Liberce a při návratu pod Ještěd se chtěl ukázat.

Místo tří bodů si však odvezl jen jeden, navrch dostal žlutou kartu, takže v dalším kole nesmí stejně jako jeho spoluhráč Bořil nastoupit do derby se Spartou.

„Samé špatné zprávy, ale máme dost široký kádr, abychom si poradili," povzdechl si trenér Šilhavý.

„Teď musíme hlavně fandit Karviné, aby tam v neděli Plzeň ztratila. Pravdou ovšem je, že fandit můžeme, ale výsledek tím neovlivníme, zatímco v Liberci jsme ho ovlivnit mohli. Do cíle je však ještě pořád hodně daleko a já věřím, že pokud se bude dál prezentovat takovými výkony, jako dnes, máme na titul velkou šanci."

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články