Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Dukla 1:2Klokani zlomili mizérii, gól jim ale nebyl nic platný. Po pauze Dukla zvládla obrat

Robert NeumannSport.cz

Gól nad zlato, říkali si před zápasem Klokani, kteří neskórovali od listopadového duelu fotbalové ligy na Slavii. Nepříjemnou sérii zlomili už v 28. vteřině nedělního malého pražského derby s Duklou, když se trefil Markovič. Z branky se zelenobílí radovali po 716 minutách. Nestačila však ale ani na bod, neboť Dukla po přestávce góly Holendy a Bezpalce zápas otočila a zvítězila 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Dukly v Ďolíčku.

Článek
Fotogalerie

Ďolíček neviděl gól Bohemians 1905 od konce října, tentokrát na něj čekal pouhých 28 vteřin. Kuchta unikl po levé straně, přihrál Markovičovi, který zblízka překonal Radu. Hosté mohli srovnat v 23. minutě. Centr Kušníra si na vzdálenější tyči zpracoval Podaný, zasekl míč, při následném zakončení trefil jednoho z obránců Dukly.

Poté tým z Julisky promrhal obrovskou šanci. Mašek ztratil na půlce míč, Juroška ale nepochopitelně nepřihrál Holendovi do jasné šance, nýbrž doleva Miloševičovi. Ten však už stál v úhlu. Berkovec, který se vrátil mezi tyče po otřesu mozku, jež utrpěl v duelu se Slováckem, domácí podržel. Ještě víc těsně před přestávkou, kdy na něm ztroskotali v rychlém sledu Miloševič a Tetour.

V 54. minutě už ale hosté udeřili, když Holenda změnil směr střely Tetoura a rozesmutněl svoje nedávné parťáky (pozn. - Holenda u Botiče na podzim hostoval z Plzně). Zelenobílé inkasovaná branka znervózněla, byli jako opaření. A tak přišel druhý trest. Nejprve promarnil šanci střídající Olayinka, v 80. minutě ale už rozvlnil sít hlavou po rohu Bezpalec.

Bohemians tak nevyhráli už 8x v řadě, s Duklou padli v Ďolíčku v samostatné české lize úplně poprvé.

Fotbalová liga - 21. kolo:
Bohemians Praha 1905 - Dukla Praha 1:2 (1:0)
Branky: 1. Markovič - 54. Holenda, 80. Bezpalec. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Mokrusch. ŽK: Hanousek, Bezpalec, Podaný (všichni Dukla). Diváci: 4202.
Bohemians: Berkovec - Dostál, Buchta, Krch, Šmíd, Havel - Hubínek, Jirásek (70. Jindřišek) - Mašek, Markovič (79. Kabajev), Kuchta (59. Bartek). Trenér: Koubek.
Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Šimůnek, Podaný - Bezpalec (85. Smejkal), Hanousek, Tetour - Miloševič (78. Brandner), Holenda, Juroška (67. Olayinka). Trenér: Hynek.

Reklama