Hlavní obsah

Jablonec deklasoval Jihlavu. Ceníme si šesti bodů během dvou kol, kvituje trenér Klucký

Jablonec

Čekal se houževnatý odpor o záchranu bojující Vysočiny Jihlava, ale byla to v Jablonci v zápase 21. kola první ligy exhibice domácích fotbalistů! Za sedmdesát minut stihli nastřílet bezradnému soupeři pět gólů a potěšit prokřehlé příznivce v hledišti. Jablonečtí vítězstvím 5:0 plynule navázali na úterní dohrávku s Hradcem Králové (2:1), zatímco jihlavskému týmu debakl hodně přitížil ve snaze o uniknutí z předposledního místa tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Zdeněk Klucký během utkání se Spartou.

Článek

V Jablonci panuje spokojenost. „Ceníme si toho, že jsme během krátké doby získali šest bodů. Hráli jsme podruhé v řadě s celkem z dolních pater, což nejsou jednoduchá utkání. Většinou to bývá fotbalová bitva, tentokrát na ní ale nedošlo," oddechl si trenér Zdeněk Klucký. „Čekali jsme, s čím na nás Jihlava vyrukuje. Proto byl začátek z naší strany spíš opatrný. Postupně jsme získávali navrch a od stavu 2:0 jsme předváděli i některé krásné akce. Mohli jsme nakonec vstřelit dvojnásobný počet branek, takže vítězství 5:0 je zcela zasloužené," líčil jablonecký trenér.

Jablonci se vyplatilo, že postavil úplně stejnou sestavu jako proti Hradci Králové. „Minule to fungovalo, nebyl důvod ke změnám. Potěšil mě Adam Zrelák dvěma góly. Kvůli zranění nehrál do zimy sedm měsíců fotbal, ale od začátku jara se zlepšuje každým týdnem a věřím, že bude dál střílet branky, má to v sobě," řekl Klucký na adresu slovenského útočníka.

Po dlouhé době naskočil do hry na chvilku v samém závěru stoper Marek Kysela, který je po operaci hlavy. „Už naplno trénuje, zahrál si i za juniorku. Původně nebyl v plánu jeho start proti Jihlavě ani na pár minut, ale za jasného stavu jsme ho nechali znovu nahlédnout do ligového fotbalu. Je na soupisce áčka a zaslouží si místo v kádru. Uvidíme, jestli bude zdravý tak, aby mohl hrát příště třeba hned od začátku," zamýšlel se Klucký.

Parádně vyšel domácím závěr prvního poločasu. Nejprve ve 37. minutě otevřel skóre stoper Vít Beneš a záhy se prosadil i hlavičkující útočník Adam Zrelák. Pro něj to byl vůbec první ligový gól v jabloneckém dresu při čtvrtém startu v sezóně. A nadšení si přenesl i do druhé půle, kdy přidal svou druhou trefu v zápase. Brzy nato střídal a Ondřej Mihálik, který nastoupil místo něj, skóroval hned po minutě na hřišti! Jabloneckou euforii pak podpořil pátým gólem Michal Trávník.

Bílek: Zlomil nás třetí gól

Zatímco Jablonečtí dohrávali zápas v pohodě, hosté naopak v obrovském útlumu. Jihlavský trenér Michal Bílek považoval za klíčový moment třetí inkasovaný gól. „Do zápasu jsme přitom nevstoupili špatně. Bohužel přišly dva centry do našeho vápna, byly z toho dvě branky. Přesto jsme o poločase v kabině cítili, že se dá s vývojem něco udělat a mluvili jsme o kontaktním gólu, který by nám pomohl. Jenže všechno se to pak zlomilo," uznal kouč propadák Vysočiny.

„Dělali jsme chyby v rozehrávce, soupeř kolem půlky hřiště získával míče a tím jsme mu nabídli, aby chodil do rychlých protiútoků. Z nich dával další branky, takže to pro nás dopadlo špatně," dodal zklamaný Bílek po selhání Jihlavy v Jablonci.

Reklama

Související témata: