Hlavní obsah

Viktoria je zase první. Máme třetí výhru v řadě, musíme být spokojení, libuje si Hořava

Fotbalisté Plzně v Karviné dvakrát prohrávali, přesto dokázali v posledních minutách utkání překlopit a výhrou 3:2 o bod přeskočili v čele tabulky Slavii Praha. Domácí fotbalisté ale odcházeli ze hřiště s přesvědčením, že je sudí Zelinka minimálně o remízu obral.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Plzeňský trenér Roman Pivarník během utkání v Karviné.

Článek
Fotogalerie

Sporné okamžiky? V prvním případě se domácí zlobili oprávněně, neboť sudí přehlédl za stavu 2:1 v situaci tři na jednoho obránce zřejmou ruku Limberského. „Nevím, jestli ji měl u těla, nebo ne, ruka to ale byla a mohl to být zlomový okamžik, protože Puchel byl šel sám na branku," ujišťuje přihrávající Tomáš Wágner.

„Balón se ale odrazil zpátky k nám, tak to sudí asi neřešil," dodává Wágner, který se proti svému bývalému týmu dočkal premiérového gólu v dresu Karviné. Jenže v prvním jarním prohraném zápase. „Bál jsem se, že když se prosadím, tak začneme prohrávat. A ono se to stalo," smutní útočník.

Ještě více nazlobení byli domácí po vítězném gólu Hořavy v 89. minutě. Míč letící do branky těsně minul obránce Lukáše Hejdu, který byl podle brankáře Jana Laštůvky v ofsajdu. „Stál přímo přede mnou a možná míč i tečoval, protože jsem slyšel nějaký zvuk. Rozhodčí by měl mít takovou pozici, aby viděl, který hráč je poslední. Musím se na to podívat, ale myslím si, že to byl ofsajd. Bránil mi v zákroku a pravidla hovoří jasně," zlobí se Laštůvka.

Hejda si je ale jistý, že pravidla neporušil. A televizní záběr mu dal za pravdu. Klíčovou situaci ale okomentovat nepřišel. „Lukáš je u fyzioterapeuta. Vzkazuje, že se snažil neovlivnit hru, protože věděl, že je to jasný gól," říká mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Limberský se uzdravil

Po jednozápasové absenci se do sestavy Plzně v Karviné vrátil obránce David Limberský. Odehrál celých devadesát minut a následky svalového zranění, které mu podle klubu zabránilo odehrát ve středu dohrávku na hřišti Bohemians, na něm patrné nebyly.

„V týdnu měli tři hráči zdravotní problémy. Hejda, Hromada i Limberský začali trénovat ve čtvrtek. Řekli mi, že jsou zdraví, a proto jsem je zařadil do sestavy," říká trenér Roman Pivarník k návratu fotbalisty, který si po sobotním ligovém utkání s Libercem v noci užíval a popíjel, za což od klubu dostal tučnou pokutu.

„David je náš klíčový hráč, což ve druhém poločase ukázal. Vzhledem k nepříznivému skóre jsme hráli jen na tři obránce a zvládl to velmi dobře," dodává Pivarník. Domácí fanoušci Limberského zkoušeli při každém doteku s míčem rozhodit bučením a občas i hláškou „Dejte mu fouknout". „On je na to zvyklý, myslím, že se ho to nijak nedotklo," odtuší autor vítězné branky Tomáš Hořava.

„Když jsme dostali druhý gól, tak to byla studená sprcha. V posledních zápasech jsme nehráli úplně nejlépe a myslím, že jsme na výtky našim výkonem v Karviné docela odpověděli. Ukázali jsme slušný fotbal, hodně jsme kombinovali a měli i dost šancí," poukazuje Hořava.

„Po Slavii jsme vyhráli tři zápasy v řadě, takže musíme být spokojení," zdůrazňuje.

Reklama

Související témata: