Hlavní obsah

Pilný položil hlavu na špalek, vedení Votroků zatím jeho rezignaci nepřijalo

Dusná atmosféra sráží mužstvo dolů a jeho trenér nabídl v emotivním vystoupení rezignaci. „Vyměním svoji hlavu za to, že lidi klukům pomůžou,“ oznámil Bohuslav Pilný po nedělní remíze s Brnem. Vedení fotbalistů Hradce Králové zatím jeho abdikaci nepřijalo, trenéři však ještě vyhráno nemají. Konečné slovo bude mít páteční zasedání představenstva.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Hradce Králové Bohuslav Pilný během utkání s Brnem.

Článek
Fotogalerie

„Nejsme v pohodě. Musí se něco stát. Půjdu za vedením a nabídnu rezignaci. Pokud to pomůže, pokud se zlepší atmosféra kolem klubu, odejdu," ujistil Bohuslav Pilný hned po utkání s Brnem.

Vedení tím zaskočil. „Pro mě hrozné překvapení, v žádném případě jsem takové vyjádření nečekal. Byl to čin pod vlivem emocí a situace, která tady v současné době je. Vnímáme ji a chceme ji řešit," ujišťuje na klubovém webu ředitel Richard Jukl.

Na lavičce týmu se zatím nic nemění. „V této chvíli oba trenéři pokračují. Chceme vše vyřešit s chladnou hlavou a ku prospěchu věci a ne pod návalem emocí," říká Jukl.

Zasedne sportovní rada i představenstvo

Hned po utkání se samozřejmě s Pilným sešel. „Bohuslav Pilný přišel za mnou do kanceláře a oznámil mi, jaký postoj zaujal. Ke schůzce jsem přizval ještě předsedu představenstva dr. Michálka a domluvili jsme se, že budeme postupovat krok po kroku," avizuje ředitel.

„Chceme vše vyřešit, chceme se v nejbližší možné době sejít s fanoušky, kde si musíme vše vyříkat. Nemůžeme nechat hráče a trenéry pracovat pod tlakem. Stačí, když je pod tlakem vedení. V žádném případě to nemůžeme nechat na hráčích. Nám na tom, abychom se zachránili, záleží! Proto je nezbytné, aby hráči a trenéři měli klid na svoji práci," zdůrazňuje Jukl.

Klub teď hledá termín pro setkání s nespokojenými fanoušky. Další kroky budou ještě tento týden následovat. „Nejprve zasedání sportovní rady, která dá doporučení pro další postup. V pátek pak zasedne představenstvo, kde celou situaci vyhodnotíme a uděláme závěr," naznačuje ředitel, že případné změny nejsou vyloučeny.

Reklama

Související témata: