Hlavní obsah

Kdepak Čína, brněnský Škoda míří do Norska

Bráchu už v bitvě o korunu krále střelců neprožene, vytouženého zahraničního angažmá se ovšem dočká. Fotbalový útočník Michal Škoda (29) míří ze Zbrojovky Brno do Norska. Jde o známý klub Lilleström poblíž hlavního města Oslo. V Norsku končí přestupní termín až v pátek, český hráč ve čtvrtek odletí na lékařskou prohlídku a poté by měl podepsat smlouvu. Připraveno je hostování do konce jara s opcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Škoda (vpravo) se raduje se spoluhráči z Brna.

Článek

Deseti podzimními góly trumfoval svého reprezentačního bratra Milana ze Slavie a útočil na korunu krále střelců. Na jaře se však Michal Škoda v lize ještě netrefil a bylo znát, že ho poznamenal neuskutečněný odchod do druhé čínské ligy. Neklaplo mu ani německé Aue.

Teď má útočník přece jen své první zahraniční angažmá na dosah. V Norsku se přestupové okno zavírá až poslední březnový den. Škoda by měl oblékat dres Lilleströmu, dvanáctého týmu loňského ročníku norské ligy, který si již získal ostruhy i v pohárové Evropě.

"V úterý se naskytla možnost, aby si Michal zkusil zahraniční angažmá, s čímž jsme souhlasili. V Lilleströmu bude hostovat do konce sezóny, a pokud zaujme, změní se hostování v přestup," potvrzuje majitel klubu Václav Bartoněk na webu Zbrojovky.

Těší se na zajímavou zkušenost

"Bylo to pro mne překvapení. Už jsem nic takového nečekal, ale těším se. Bude to zajímavá zkušenost, otestuju si zahraniční angažmá. Trochu se bojím jen jazyka, ale v klubu působí Tomáš Malec, který hrával za Sigmu. Věřím, že mi pomůže počáteční jazykovou bariéru překonat," usmívá se Škoda.

Odchod se souhlasem hráčova zástupce Jiřího Stejskala zprostředkovala agentura Global Sports.

„Všechno je připravené. Michal přestup na Sever konzultoval i s brněnským kapitánem Pavlem Zavadilem, který má dobré zkušenosti z působení ve Švédsku," poukazuje manažer Pavel Zíka.

Reklama

Související témata: