Hlavní obsah

Střelec Škoda se upsal Lilleströmu, norský klub ho bere místo Ondráška

Lilleström
Aktualizováno

Táta Milan nedávno přestoupil v 53 letech do Cholupic, syn Michal (29) nyní odchází do Norska. Na řadě je tedy už jen starší Milan (31), reprezentační útočník Slavie... Michal Škoda ve čtvrtek úspěšně prošel zdravotní prohlídkou a do konce sezóny bude ze Zbrojovky Brno hostovat v Lilleströmu. Klub se zajímal také o dalšího českého útočníka Zdeňka Ondráška.

Foto: Sport.cz

Vítej v Lilleströmu! Michal Škoda (vlevo) po podpisu smlouvy. Ruku mu podává Torgeir Bjarmann, sportovní ředitel klubu.

Článek

Hostování do konce jarní sezóny je stvrzeno, opce s fixní částkou za případný následný přestup je nachystána. Pokud Michal Škoda v Norsku uspěje, Zbrojovka by si podle zákulisních informací měla přijít na 10 miliónů korun.

Zajímavé je, že Lilleström nejprve vyrukoval po jiném českém útočníkovi Zdeňku Ondráškovi, který v současnosti působí v Polsku a v Norsku si udělal dobré jméno v barvách Tromsö.

„Jenže Wisla Krakov hraje o postup do nejlepší osmičky o titul a Ondráškův přestup připadá v úvahu až v létě. Proto jsme jim po dohodě s Brnem a hráčovým agentem Jiřím Stejskalem doporučili Michala Škodu, jemuž kvůli komplikacím s pracovním povolením v zimě nevyšel přestup do Číny," líčí celou peripetii Pavel Zíka ze společnosti Global Sports.

Norská liga právě startuje

Lilleström je dvanáctý tým loňského ročníku nejvyšší norské soutěže.

„Tamní liga se hraje systémem jaro - podzim a začíná právě tento víkend. Předpokládám, že Michala ještě uvolní domů, aby se sbalil, přestěhoval a do přípravy se zapojil příští týden," avizuje Zíka.

„Bylo to pro mě překvapení. Už jsem nic takového nečekal, ale těším se. Zajímavá zkušenost, otestuju si zahraniční angažmá. Trochu se bojím jen jazyka, ale v klubu působí Slovák Tomáš Malec, který hrával za Sigmu. Věřím, že mi pomůže počáteční jazykovou bariéru překonat," pochvaluje si Škoda na webu Zbrojovky.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice