Hlavní obsah

Plzeň vydřela jen bod a Slavia ji může sesadit. Mezi záchranáři slaví Liberec, Příbram i Hradec

mm, dos, rojSport.cz
Aktualizováno

Šesti sobotními zápasy pokračovalo 22. kolo fotbalové ePojisteni.cz ligy. Ve večerním šlágru vedoucí Plzeň doma jen remizovala s Teplicemi 2:2 a nabídla tak Slavii šanci se po derby vrátit do čela tabulky. Zachraňující se Liberec zvítězil nad Karvinou 2:0 a naděje na udržení se mezi elitou posílil rovněž Hradec Králové výhrou 3:1 na horké zlínské půdě. Sestupem nejvíce ohrožená Příbram udolala 1:0 pražské Bohemians 1905, Jihlava jen remizovala 0:0 se Slováckem a gólu se diváci nedočkali ani v souboji Brna s Duklou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Michael Krmenčík v utkání s Teplicemi.

Článek
Fotogalerie

Plzeň už znovu nemá boj o titul ve svých rukou, protože na Slavii má jen dvoubodový náskok a červenobílí ji mohou po derby předstihnout. Plzeň si zadělala na potíže nešťastnou situací při rohovém kopu, který Kopic zřejmě nechtěnou tečí rozehrál a z protiútoku šokoval obhájce titulu Červenka. Další brejk pak využil Vošahlík. Viktoria v poslední pětiminutovce díky Hořavově penaltě a Bakošově trefě srovnala, ale víc z velkého závěrečného tlaku nevyužila.

Liberec vyhrál podruhé z posledních 12 kol a polepšil si v boji o záchranu, naopak Karviná po předešlé prohře s Plzní podruhé za sebou nebodovala. Skóre zápasu otevřel nejlepší střelec Severočechů Bartl a po přestávce přidal pojistku Potočný, který se v novém působišti trefil poprvé od zimního příchodu z Teplic.

Brno je remízovým králem, v sezóně má už 14 nerozhodných partií! Bezbrankového výsledku dosáhlo počtvrté v řadě, Dukla ani ve čtvrtém jarním zápase neinkasovala. Předposlední Jihlava v dalším zápasu o přežití rovněž jen remizovala 0:0 se Slováckem. Vysočině se nepodařilo přehrát tohoto soupeře už v šesti posledních vzájemných utkáních a na příčky zajišťující záchranu ztrácí čtyři body.

Zlínu se přestalo dařit. Na výhru čeká již 8 kol, naposledy zvítězil v listopadu v Jihlavě. Černou sérii neukončili ani doma v utkání se sestupem ohroženým Hradcem Králové. Naopak Východočeši vezou domů ohromně cenné tři body, zvítězili poprvé po sedmi zápasech a předposlední Jihlavě se vzdálili na čtyři body.

Poslední Příbram se ještě stále nevzdává prvoligové naděje. Do neklidných vod u Litavky stáhla i Bohemians, kteří v lize již podesáté za sebou nevyhráli. Souboj rozhodla ve druhé půli trefa Tomáše Pilíka z trestného kopu. Příbram vyhrála doma podruhé za sebou 1:0, na místa záchrany ztrácí šest bodů.

Program 22. kola fotbalové ePojisteni.cz ligy:
Pátek
Mladá Boleslav - Jablonec 0:0
Sobota
Liberec - Karviná 2:0
Branky: 14. Bartl, 69. Potočný
Jihlava - Slovácko 0:0
Příbram - Bohemians 1905 1:0
Branka: 68. T. Pilík
Brno - Dukla 0:0
Zlín - Hradec Králové 1:3
Branky: 13. Beauguel - 9. M. Černý, 36. P. Černý, 69. Hůlka
Plzeň - Teplice 2:2
Branka: 84. Hořava (pen), 88. Bakoš - 50. Červenka,  82. Vošahlík
Neděle
17:30 Slavia - Sparta

Reklama