Hlavní obsah

Teď se jako favorit ukažte, vyzývá Mareček slávisty. V derby čeká řež

Praha

Všechno je naruby. Naposledy šli fotbalisté Sparty do derby v roli horšího v roce 2009. A po osmi letech poprvé až teď, kdy z třetího místa ztrácejí na druhou Slavii devět bodů. „Pro nás jedině dobře, že bude Slavia favorit. Motivuje nás, abychom derby zvládli, a ještě jí šlapali na paty,“ ujišťuje letenský záložník Lukáš Mareček.

Lukáš Mareček, záložník SpartyVideo: Sport.cz

 
Článek

Chytají se jakéhokoliv stébla naděje. Aby ne, když jim sešívaní v tabulce frnkli zcela mimo reálný dosah. Navíc s nimi Letenští dvě z posledních tří derby prohráli.

„Z vlastní zkušenosti víme, že ať už je Slavia první nebo my čtvrtí, tak derby nemá tak úplně favorita. Vždyť v posledních sezónách jsme byli první a Slavia byla u konce tabulky," poukazuje šestadvacetiletý záložník Lukáš Mareček.

V Edenu očekává pořádnou řež, kterou může určovat důraz v osobních soubojích.

„Počítáme s tím. Nemůžeme se spoléhat, že rozjetou Slavii přehrajeme. Ale souboje k fotbalu patří, o to víc v derby, které je vyhecované. Musíme je vyhrávat a pak sbírat odražené míče. To je poslední dobou náš největší problém," uvědomuje si Mareček.

Jeho slovům ostatně odpovídala také příprava během reprezentační přestávky pod taktovkou Petra Rady.

„Disciplína, důraz, rychlost, osobní souboje. A samozřejmě standardní situace," popisuje záložník, na co nový trenér kladl největší důraz.

S Radou se víc seznámili

„První týden jsme dobře potrénovali a dostali i nějaké volno, abychom se od fotbalu úplně oprostili. To nám také prospělo," pochvaluje si Mareček.

„S trenérem jsme se víc seznámili, mohli jsme se v tréninku víc věnovat věcem, které budeme chtít ukázat i v zápasech. Spolupráce s trenérem je dobrá," říká.

Letenští mají nicméně nůž na krku. Derby je pro ně poslední šancí, jak mizerné jaro aspoň trochu zachránit.

„Potřebujeme vývoj posledních týdnů zlomit. pokud bychom uspěli na Slavii, tak se můžeme odrazit k lepším výsledkům a hře," přeje si Mareček.

Šlágr 22. ligového kola Slavia - Sparta se hraje v neděli od 17:30. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: