Hlavní obsah

Bookmakeři a tipující vidí derby jasně pro Slavii. Vsadit se dá i na vykázání trenérů

Praha

Po mnoha letech se karta v derby pražských „S“ otáčí. Zatímco ještě na podzim se bookmakeři i sázkaři citelně přikláněli na stranu fotbalistů Sparty, před nedělním duelem už vše ukazuje na úspěch Slavie. Na výhru sešívaných se kurzy pohybují kolem 1,96:1, na remízu 3,3:1 a na Spartu 4,35:1. Přesvědčivý je i poměr sázek, když ve vítězství domácích věří 85-90% sázkařů, zatímco hostům pouze 10%.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer v dresu Slavie (vpravo) se snaží zastavit sparťana Josefa Šurala.

Článek

Všem je jasné, že se jen těžko hledají plusy, které by hrály ve prospěch Sparty. „Asi jen nevyzpytatelnost derby, jediný papírový předpoklad, o který se Letenští mohou opřít. Zbytek jsou vysoké trumfy Slavie. A to bude pro derby nejspíš málo," tuší Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Proto je Sparta po letech dominance pro bookmakery outsiderem. Ještě v roce 2015, když se hrálo na Slavii, byla i na nepřátelském území Sparta favoritem v kurzu 1,7:1 - proti výhře Slavie 4,9:1.

Pokud Sparta prohraje, definitivně přijde o naději rvát se o titul. Kurzy jsou už teď pro Spartu strašidelné - titul 15:1. Její rivalové jsou někde jinde: Slavia 1,9:1, Plzeň 2:1.

„S tím, že derby nemá favorita, se v poslední době relativně slušně popasovala Slavia. Jak se s novou situací popere Sparta, uvidíme v neděli. Argumenty ve prospěch Letenských se hledají jen velmi složitě, což se jasně odráží na samotných vkladech. Kurz na Slavii patrně půjde dolů a řekl bych, že se bez něj neobejde většina víkendových tiketů," avizuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Kliďas Šilhavý versus výbušný Rada

Se speciální nabídkou přichází VictoriaTip. Kromě obvyklých příležitostí, kdy se tipuje na vítěze zápasu, či třeba počet branek, si lze vsadit na to, že bude některý z koučů během derby vykázán z lavičky. Na kliďase Jaroslava Šilhavého byl stanoven kurz 25:1, což se bookmakerům nejeví jako příliš pravděpodobné.

To výbušný Petr Rada je ohodnocen kurzem 10:1 a tady už jsou šance, že se tak stane, tedy nepoměrně vyšší. „Snažíme se pro fanoušky vymyslet vždy nějakou specialitu a tohle se přímo nabízelo," komentuje nabídku hlavní bookmaker zmíněné společnosti Petr Ondráček s tím, že ohledně zápasů věří většina sázejících ve výhru Slavie.

Stejně tak u Chance, která má tým z Edenu kurzově vedeného jako favorita. „Zatím na Slavii vsadilo 86 procent sázkařů, Spartě věří necelá desetina," komentuje vyhlídky obou rivalů „S" z pohledu sázkových kurzů Markéta Světlíková, tisková mluvčí společnosti. I při převaze tipů se kurz na Slavii moc nehnul. „Klesl z 2,00 na 1,96. Tiketů jsou vsazeny tisíce."

Reklama

Související témata: