Hlavní obsah

Ukázali jsme nasazení a bojovnost, těší Trpišovského po výhře nad Karvinou

Liberec

Hned několik pozitivních aspektů přineslo libereckým fotbalistům vítězství nad Karvinou 2:0. Především si mohli oddechnout, že se konečně dočkali druhé výhry z posledních dvanácti ligových zápasů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Liberce Jindřich Trpišovský.

Článek

O tříbodový úspěch se postarali nejlepší střelec týmu Daniel Bartl, pro něhož byl už čtvrtý gól v sezóně, a Roman Potočný, jenž se naopak trefil v libereckém dresu poprvé od zimního přestupu z Teplic. Navázal tak na svoje dvě branky z podzimního působení v bývalém klubu.

Liberečtí si potřebným bodovým ziskem posílili sebevědomí v boji o záchranu. „Je to důležitý výsledek hlavně z toho důvodu, že jsme se trochu uklidnili a zápas jsme zvládli. Tým prokázal nasazení a bojovnost," byl potěšen trenér Jindřich Trpišovský. Za klíčový pro vývoj utkání považoval první gól.

Absultorium pro Hladkého

„Chtěli jsme jej vstřelit co nejdříve. A jelikož se nám to povedlo, zápas dostal pro nás příznivý směr. Na druhou branku jsme čekali poměrně dlouho. Jsem rád, že se prosadil právě Roman Potočný, který potřeboval svou snahu zúročit i střelecky. A absolutorium zaslouží i brankář Hladký. Měl velkou zásluhu, že jsme duel odehráli s čistým kontem, což je pro každého gólmana povzbuzení," rozebíral kouč.

Hladký přitom chytá za Liberec jen sporadicky. „Loni ale skvěle kryl záda Tomáši Koubkovi, a když Venca Hladký nastoupil, tak odvedl maximum. Stejně tak je vynikajícím parťákem pro Martina Dúbravku, s nímž tvoří pracovitou dvojici. Proti Karviné šel Hladký do branky dost nečekaně, jelikož Dúbravka se vrátil z reprezentační akce Slovenska se žaludečními potížemi a s teplotou. Navíc před čtrnácti dny podal famózní výkon proti Slavii a nebylo snadné, aby Venca Hladký na něj navázal," poznamenal ještě Trpišovský na brankářské téma.

Karvinský trenér Jozef Weber nehledal výmluvu pro vlažný výkon svých svěřenců. „Chyběla nám větší aktivita a selhali jsme při řešení finálních situací Domácí vyhráli zaslouženě díky produktivitě. Naopak my jsme se do jasných příležitostí moc nedostávali, bylo tam jen pár závarů," popsal věcně dění na trávníku.

Reklama