Hlavní obsah

Na brněnské fotbalisty se snesl pískot! Diváci žádali Habancovu hlavu

Brno

Počtvrté za sebou remizovali v nejvyšší soutěži 0:0 a do kabin je vyprovodil pískot diváků. Někteří z fanoušků brněnských fotbalistů si dokonce po další bezbrankové plichtě s Duklou žádali hlavu trenéra Zbrojovky Habance.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Brna Svatopluk Habanec si po další bezgólové remíze vyslechl nelichotivé reakce fanoušků.

Článek

„Takové reakce mě mrzí. Tým pracoval v týdnu na sto procent, ale v koncovce se nám teď vůbec nevede. Hrozně nás to štve. Je to prostě zmar, který musíme co nejdřív zlomit," říkal zklamaný kouč Svatopluk Habanec, jehož mrzely neproměněné šance. „V soupeřově šestnáctce to chce větší hlad po gólu a zvýšenou agresivitu," měl jasno.

Klid do brněnských řad nevnesly ani výsledky z ostatních stadiónů, po triumfech Liberce, Příbrami či Hradce Králové se konec prvoligové tabulky hodně vyrovnal. „Ve zbytku jara nás čeká ještě tuhý boj. Musíme na něj být dobře nachystaní psychicky," plánoval Habanec.

Smutný z další remízy byl i kapitán Zbrojovky Pavel Zavadil. „Bojovali jsme, ale hrozně mě mrzí, že jsme nedokázali zužitkovat spoustu standardních situací. Když se dostaneme do šance, trefíme gólmana. Chce to v soupeřově šestnáctce víc důrazu. Věřím, že jeden vstřelený gól by nás z mizérie v koncovce vysvobodil," přemítal. „Dukla byla ale hodně fotbalová, má výborné mužstvo," ocenil Zavadil soupeře.

Pražané si vytvořili ještě víc střeleckých příležitostí než soupeř. „Brno má ofenzivní a dynamický tým, avšak my jsme mu toho moc nedovolili. Ve dvou tutovkách, které domácí měli, nás podržel brankář Rada. My jsme si vypracovali šancí víc a k vítězství jsme tudíž byli blíž," domníval se trenér Dukly Jaroslav Hynek. „Získali jsme ale bodík venku," netajil smíšené pocity.

Také brankář Filip Rada mínil, že celek z Julisky neměl ke třem bodům daleko. „Jen ve druhé půli jsme mohli třikrát nebo čtyřikrát skórovat. I nás ovšem poslední dobou koncovka trochu trápí," připustil. „Věděli jsme, že pro Zbrojovku to je hodně důležitý zápas, avšak ničím nás nepřekvapila," říkal Rada, jenž se blýskl zejména při šancích domácích fotbalistů Ashirua a střídajícího Přichystala. „Oba je nevyřešili optimálně, čímž mi dali šanci míč vyrazit. Jsem rád, že jsem mužstvu trochu pomohl," tvrdil.

Reklama

Související témata: