Hlavní obsah

Fandit Spartě? Držet palce nebudu nikomu, přál bych si v derby remízu, říká Hořava

Poprvé v úspěšné plzeňské éře nastává situace, kdy by se Viktorii hodila výhra Sparty. Tím spíš, že s Teplicemi uhrála v sobotu doma jen remízu (2:2), čímž nabídla druhé Slavii v případě triumfu v nedělním derby „S“ návrat na první místo. Nakolik budou Západočeši duel v Edenu prožívat, jaký výsledek by přivítali?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Tomáš Hořava proměňuje penaltu proti Teplicím.

Článek

„Nikomu fandit nebudu, pro nás je důležité, hlídat si svoje zápasy. Nechám tomu volný průběh, uvidíme, jak derby dopadne," řekl trenér Roman Pivarník. Tou dobou zřejmě ještě nevěděl, že bude druhý den odvolán.

„Přál bych si remízu, to je moje odpověď. Ale že bych někomu držel palce, to ne. Beru to neutrálně," doplnil záložník Tomáš Hořava, který si nemyslí, že bodová ztráta s Teplicemi je pro Viktorii v boji o mistrovský titul osudná.

„Slavii přece čeká těžký zápas proti Spartě. Liga je vyrovnaná. My, Slavia, Sparta můžeme ztratit i s týmy kolem desátého místa. Vždyť s Teplicemi měla problém také Slavia, které se daří," podotkl Hořava, který si cení, že tým za stavu 0:2 povstal k drtivému finiši, v němž dvěma góly odvrátil porážku.

„Nemohli jsme to přece zabalit. Je pro nás hodně povzbuzující, že i když prohráváme, dokážeme s výsledkem ke konci zahýbat. Jako před týdnem v Karviné, nebo i teď," uvedl Hořava.

Plzeňským ale nevyšel první poločas, kdy byli mnohem víc nebezpečnější hosté. „První půli jsme prošustrovali. Chyběl nám větší pohyb, sprintové náběhy, vyprodukovali jsme příliš lehkých ztrát míče, po nichž se soupeř dostával do zakončení," zlobil se Pivarník. „Po přestávce jsme začali hrát na dva hroty, bylo to z naší strany lepší. Vytvořili jsme velký tlak, šance, závary. Škoda, že jsme museli skóre dotahovat. Ale aspoň na remízu se nám to podařilo," dodal kouč.

Reklama

Související témata: