Hlavní obsah

O penaltě v poslední minutě musí být sudí přesvědčený na milión procent, krotil nervy bouřlivák Rada

Praha

Ještě na hřišti mu pochodovaly nervy. V tunelu k šatnám ještě víc. Pruďas Petr Rada se těžko ovládal, když ho proměněná penalta v první minutě nastaveného času připravila o vítězství v derby. Se Slavií ho před pěti lety vyhrál, v neděli měl v Edenu blízko k tomu, aby měl navrch i se Spartou. Nebýt ovšem střetu Karavajeva s Mingazovem. A pochopitelně verdiktu hlavního sudího Fraňka, který ukázal na penaltu. Proto trenérovy nervy na pochodu...

Trenér Sparty Petr Rada po derbyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slávistické choreo při derby

Při derby bouchala pyrotechnika

„Dvacet let dělám profesionálně fotbal. A dělám ho poctivě. Pokud ale pískne rozhodčí penaltu v 91. minutě, musí to být sakra ostřílený sudí a o pokutovém kopu by měl být přesvědčen na milión procent. Zvlášť v derby," vykládal sparťanský kouč už rozvážně, když z něho první vlna emocí opadla

„Penalta se těžko hodnotí, protože jsem opakované záběry ještě neviděl. Pan rozhodčí byl ale blízko, s verdiktem neváhal, takže předpokládám, že asi byla," nemínil vynášet zásadní soudy, natož se pouštět do polemiky domácí kouč Jaroslav Šilhavý.

Šilhavý byl rád i za bod

Rozpolcený, to se ví. Jeho tým roli favorita nezvládl a nahrávky na smeč, kterou mu předložila Plzeň remízou s Teplicemi, nedovedl využít. Bod z derby byl tudíž pro Slavii málo, i když vzhledem k penaltě nařízené v poslední minutě a Škodou proměněné dokonce už v nastaveném čase byl samo sebou zlatý.

„Nebyl to od nás dobrý výkon a za bod, který jsme vyválčili, musíme být rádi," přiznával Šilhavý, že jeho tým nejenže nezvládl roli favorita, ale navíc ho srazila i představa, že by zase mohl vést ligu a mít titul ve vlastních rukou.

„Role favorita derby v kombinaci s možností dostat se znovu před Plzeň se na nás podepsala," přitakal.

„Jsou to cenné informace, s nimiž budeme dál pracovat. Teď s vědomím, že jsme si díky remíze udrželi náskok devíti bodů před Spartou. Vlastně deseti, protože v náš prospěch mluví i lepší bilance vzájemných zápasů," snažil se slávistický kouč najít i na nerozhodném výsledku nějaké pozitivum.

Rada zklamaný jen z výsledku

Zklamání se ho ale drželo, to se ví. Jeho sparťanského kolegy Petra Rady rovněž.

„Mě ovšem jen z výsledku, protože jsme byli lepším mančaftem a dva body jsme ztratili," připomínal, že během čtrnáctidenní reprezentační přestávky probral Spartu k životu.

„Ale k fotbalu také. Už to bylo nejen o přístupu a nasazení, ale i o hře, s níž jsem byl spokojen," kvitoval vystoupení svých svěřenců, za které ovšem nebyli náležitě odměněni. Bod se je pro ně v panující konstelaci málo, neboť manko na první dvě příčky znamenající naději na Ligu mistrů nesnížili.

„Moje motivace se ani tak nemění. Chci pořád to samé - vyhrávat, vyhrávat a zase vyhrávat. Tři body z Edenu by samo sebou přinesly do našeho mužstva mnohem větší impuls a daly by nám i větší šanci, ale dokud bude jakákoli naděje existovat, musíme se o ni poprat. Tím, že budeme makat. Fotbalem, jaký jsme předvedli v derby," měl jasno bouřlivák Rada.

Byl Karavajevův zákrok na Mingazova penaltový?
Ano. Rozhodčí Franěk nařídil pokutový kop správně
32,7 %
Ne. Slávista svůj pád přifilmoval
67,3 %
Celkem hlasovalo 38511 čtenářů.

Reklama

Související témata: