Hlavní obsah

Koledovali jsme si, uznává Škoda. Hádka v šatně slávistům nepomohla

dos, zpSport.cz

Proměněnou penaltou v nastavení zachránil fotbalové Slavii v derby se Spartou bod a v čele tabulky střelců zvýšil náskok před Davidem Lafatou na dva góly. Jinak ovšem sešívaní promarnili šanci vrátit se na první místo ligy před Plzeň. „Koledovali jsme si a za bod musíme být rádi,“ přiznává útočník Milan Škoda po remíze 1:1.

Hráči Slavie po derbyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Penalta v derby

Slávistické choreo při derby

Při derby bouchala pyrotechnika

Petr Rada po derby

Jaroslav Šilhavý o derby

Václav Kadlec po derby

Plzeň v sobotu ztratila s Teplicemi. Nebyli jste nervózní, že můžete jít zase před ní?

Nevyužitá možnost nás mrzí. Hodně jsme kazili, byli jsme nervóznější. Chtěli jsme vyhrát, ale v hlavách jsme první místo při zápase neměli. To náš výkon neovlivnilo. Aktuální pořadí navíc není úplně nejdůležitější. Plzeň má bod náskok, boj o titul je pořád otevřený.

Uznáte, že bod je vzhledem k průběhu derby pro Slavii zlatý?

První poločas nebyl nejhorší, přesto jsme se v kabině pohádali. Vyměnili jsme si nějaké názory, jak bychom měli hrát. Zlepšit hru se nám ale nepovedlo. Druhý poločas nám nevyšel, o gól jsme si koledovali. Ano, nakonec musíme být rádi za bod.

Čím si vysvětlujete, že jste nenavázali na minulé zápasy?

Chtěli jsme hrát jinak. Být aktivnější, ale nevycházelo to. Sparta nám nic neulehčila. Hrála dobře ve středu pole, sbírala odražené míče. Nesouhlasím, že by nás překvapila. Před derby byla zbytečně podceňovaná, je to dobrý tým. Náš výkon měl být i tak lepší.

Při vaší penaltě brankář Koubek vystihl směr střely, ale na míč nedosáhl.

Před penaltou bývám nervóznější, ale v derby jsem si věřil, že ji dám. Věděl jsem, že vystřelím do strany. Asi proto jsem byl v klidu. Tak nějak jsem si myslel, že Koubič bude čekat ránu doprostřed. Na poslední chvíli na správnou stranu šel, ale nestihl to. Dal jsem míč docela k tyči.

Ovlivnila výkon týmu absence potrestaného Sýkory?

Asi nám chyběl, Tecl ho však zastoupil. Derby nebylo o jednom hráči.

Reklama

Související témata: