Hlavní obsah

Derby a také motivace předstihnout Plzeň, to nás znervóznilo, přiznal slávistický kouč Šilhavý

zp, dosSport.cz

Konfrontaci se Spartou nezvládli, to slávistický kouč Jaroslav Šilhavý nepopíral a žádné omluvy pro výkon své Slavie nehledal. „Klasické derby, v němž se bojovalo o každý metr a každý gól a ve kterém jsme byli nakonec šťastnější my. Proto beru bod s pokorou,“ přiznával poté, co jeho svěřenci se Spartou remizovali 1:1 a v tabulce tak zůstávají dál na druhé příčce.

Jaroslav Šilhavý o derbyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slávistické choreo při derby

Při derby bouchala pyrotechnika

Nabízela se vám možnost znovu převzít vládu nad ligou, ale situaci jste nezvládli. To vás skutečně tak limitovalo vědomí, že se můžete dostat před Plzeň na první příčku?

Spíše jedno s druhým. Derby, do něhož jsme šli jako favorité, takže mnozí hráči nastupovali v tomto gardu vůbec poprvé, k tomu motivace předstihnout v tabulce Plzeň. To vše se násobilo.

Proto tolik nervozity v řadách vašeho týmu? Proto výkon, který tolik zaostával za předchozími jarními vystoupeními Slavie?

Nebyl to skutečně dobrý výkon a i já byl překvapený, jak nervózní moji hráči byli. Nezvládali souboje, scházel jim pohyb, ztráceli míče, hráli dozadu. Ještě že obrana fungovala dobře a soupeře nepouštěla do šancí.

Ale vy jste se do nich už teprve nedostávali...

Ani my, ale ani Sparta, která pro nás byla silným soupeřem. Na rozdíl od nás hrála od první minuty dobře, chodila do soubojů, dobře kombinovala, její hráči byli v pohybu, takže se dostávali k odraženým míčům. Má pořád skvělé hráče, což potvrdila navzdory problémům, do nichž se momentálně dostala.

Po výkonu, který jste předvedli, se znovu nabízí otázka, zda váš týmu už dozrál natolik, aby se mohl ucházet o titul.

Do konce soutěže chybí ještě hodně zápasů, takže se může dít cokoli. Vzhledem k tomu, že jsme museli remízu vyválčit, musíme brát získaný bod s pokorou, protože má pro nás velkou cenu. Udrželi jsme díky němu devítibodový náskok před Spartou a navíc pro nás mluví i lepší bilance vzájemných zápasů.

Na Plzeň, s níž bojujete o titul, však dál ztrácíte.

Právě proto nám derby poskytlo cenné informace, s nimiž můžeme dál pracovat.

Překvapením byla nejen nervozita, v níž se vaše mužstvo zmítalo, ale i fakt, že jste si v derby nevypomohli ani standardními situacemi, které jsou jindy vaší údernou zbraní. Vždyť třeba první rohový kop jste zahrávali až v 58. minutě.

Protože jsme byli pasivní a žádné standardní situace jsme nekopali. I já tím byl zklamaný, neboť jsme chtěli využít toho, že Spartě vypadli ze sestavy stopeři a my věřili, že právě ze standardek jsme schopni ji pozlobit a třeba i porazit. Nestalo se ani jedno, ani druhé, takže musíme brát bod s pokorou.

Reklama

Související témata: