Hlavní obsah

Kadlec ukončil půlroční půst. Spartu ale do hry o titul nevrátil

dos, zpSport.cz

Ligový gól dal poprvé od září, kdy se trefil ve Zlíně. V Edenu hrál již své 12. derby, což je zdaleka nejvíc ze současného kádru fotbalové Sparty. Slavii dal již třetí branku, lepší je z jeho spoluhráčů jen David Lafata (5 gólů v derby). Přesto Václav Kadlec nejásá. „Vzhledem k vývoji zápasu je pro nás remíza ztrátou,“ poukazuje 24letý útočník po výsledku 1:1.

Václav Kadlec po derbyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Penalta v derby

Petr Rada po derby

Jaroslav Šilhavý o derby

Hráči Slavie po derby

Při derby bouchala pyrotechnika

Slávistické choreo při derby

Když po Konatého přihrávce v 81. minutě korunoval nečekaně dobrý výkon podceňovaného týmu a otevřel skóre, zdálo se, že Spartu vrací do hry o titul. Slavia ovšem v nastaveném čase ze sporné penalty vyrovnala.

Osm kol před koncem ligy tak Letenští dál ztrácejí na Slavii devět a na Plzeň dokonce deset bodů.

„Kdybychom v Edenu vyhráli, tak by se ztráta ještě dohonit dala. Jenže další kolo je pryč a odstup na prvního se nezměnil. Takže je titul už jen spíše teorie," uvědomuje si Václav Kadlec.

Góly a asistence nepřicházely

Během podzimu se vrátil z Dánska jako nejdražší hráč v historii Sparty. Byl sice dlouho zraněný, nicméně po půlročním marném čekání na gól měl nejvyšší čas zabrat.

„Snad je vidět, že se pořád snažím hrát na sto procent. Góly a asistence nepřicházely, ale snažil jsem se pracovat pro tým. V tom mám čisté svědomí," ujišťuje.

V Edenu mu spadl kámen ze srdce. „Věděl jsem, že když budu makat, tak se gólu časem dočkám. Ale nesmím si teď myslet, že když jsem dlouhé čekání zlomil, už všechno půjde samo. Musím makat dál," uvědomuje si Kadlec.

Do Edenu jeli s pokorou

Jeho gól nakonec nebyl vítězný. Rozhodčí Franěk po sporném kontaktu Karavajeva s Mingazovem nařídil penaltu a kapitán sešívaných Milan Škoda ji v nastavení proměnil.

„Jeli jsme do Edenu s pokorou. Slavia byla favorit, ale po vývoji zápasu je pro nás remíza ztráta. Přitom sám Mingazov na hřišti Karavajevovi řekl, že penaltu sudí pískat nemusel. Jen on ví, jestli byla," kaboní se Kadlec.

Kolegovi z reprezentace na druhou stranu skládá poklonu. „Věřil jsem, že Tomáš Koubek penaltu chytí. Věděl, kam míč půjde. Ale Milan Škoda ji kopl výborně. Po 90 minutách derby, klobouk dolů."

Derby by je mělo nakopnout

Titul je utopií. Letenští teď hlavně potřebují získat na svou stranu vlastní fanoušky. V derby se jim to po dlouhé době povedlo.

„Kdybychom se hodnotili podle derby, tak bychom si zasloužili být v tabulce výše. Za předchozí kola ale ne. Snad nás tedy dobrý výkon na Slavii nakopne. Každý z nás makal na sto procent. Od toho se musíme odrazit, pak se přidá i fotbalová kvalita," věří Kadlec.

Reklama

Související témata: