Hlavní obsah

Cílem zůstává mistrovský titul, má jasno nový trenér Plzně Bečka. Role se nebojí

Nový trenér, starý cíl. Po odvolání Romana Pivarníka převzal fotbalovou Viktorii Plzeň v neděli ráno jako hlavní kouč Zdeněk Bečka. „Cítím obrovskou zodpovědnost, ale nové role se nebojím. Cílem i nadále zůstává obhajoba mistrovského titulu," řekl pro internetové stránky klubu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

U fotbalistů Plzně skončil trenér Roman Pivarník. Úřadujícího českého mistra zatím povede dosavadní asistent Zdeněk Bečka.

Článek

Jakmile se vedení klubu rozhodlo udělat změnu na místě kouče, šel na věc. V neděli po ránu již vedl pozápasový trénink v roli hlavního kouče. „Po zápase s Teplicemi se mi samozřejmě nespalo vůbec dobře jako všem viktoriánům. Teď ale musíme udělat tlustou čáru, začít od nuly a řádně se nachystat na zbývající ligové zápasy," vyhlásil Bečka. „Cítím jako svou velkou povinnost v této chvíli Viktorce pomoci a převzít odpovědnost," má jasno.

V roli asistenta u hlavního týmu Viktorie bude působit Pavel Horváth. Nový kouč v tom nevidí problém, je rád, že bude mít k ruce plzeňskou fotbalovou ikonu. „S Pavlem se známe dlouho, vím, co od něj mohu čekat a v čem mě může podpořit. Proto jsem chtěl, aby byl mým asistentem. Hlavní odpovědnost ale ponesu já a budu mít i poslední slovo, jinak to ani nejde," tvrdí.

První utkání v roli hlavního kouče čeká na Zdeňka Bečku již v pátek v Hradci Králové. „Chceme a musíme tento zápas vyhrát. Nic jiného pro nás neexistuje. Cíl se nemění, chceme obhájit mistrovský titul," uzavírá Zdeněk Bečka. Plzeň vede osm kol před koncem ligy tabulku o bod před Slavií. Ta v neděli remizovala v derby se Spartou a odmítla šanci dostat se na první příčku.

Reklama

Související témata: