Hlavní obsah

Bečkův den D. Debut prožije proti soupeři, který je pro Plzeň oblíbenou hračkou

Asi by nenašli oblíbenějšího soupeře. Fotbalisté Plzně v lize porazili Votroky devětkrát za sebou, před čtyřmi lety navíc na Malšovickém stadiónu slavili mistrovský titul. A právě v Hradci Králové prožije Zdeněk Bečka dnes večer svou premiéru v roli hlavního trenéra Viktorie.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zdeněk Bečka se chystá na premiéru v roli prvního trenéra mistrovské Plzně.

Článek

Plzeň naposledy ztratila s Hradcem ligové body v únoru 1999 při domácí prohře 0:3. Východočeši ji naposledy doma porazili v srpnu 1998 (3:0), Viktoria navíc dala v posledních pěti vzájemných zápasech vždy alespoň tři góly.

Kde jinde by tedy její nový první kouč chtěl začít éru po odvolání kolegy Romana Pivarníka...

„Pro nás velice důležité utkání. Hradec je v domácím prostředí nepříjemný, teď je navíc povzbuzený výhrou ve Zlíně. Ale to nic nemění na tom, že tam jedeme vyhrát. Jsme lídr tabulky a podle toho by se utkání mělo vyvíjet," ujišťuje Zdeněk Bečka, jehož partnerem na lavičce je Pavel Horváth.

Nejsme tréninkový partner, ujišťuje Pilný

Votroci by samozřejmě rádi ukončili černou sérii s Plzní. I po výhře ve Zlíně jsou stále ohroženi sestupem.

„I když Zlín je nahoře a má kvalitní mužstvo, Plzeň je zase o stupeň výš. Má velice kvalitní hráče, je silná v kombinaci, má kvalitu v útočné fázi. Také však v posledních zápasech dotahovala výsledek v posledních minutách. Takže i s nimi jde hrát," přemítá trenér Bohuslav Pilný.

„Musíme jim jejich fotbal znepříjemnit, ne jít do zápasu jako tréninkový partner. Naopak, musíme být co nejvíc agresívní, protivní, aby je fotbal v Hradci bolel. Musí zjistit, že si do Hradce nepřijeli pro body v suchém triku," říká trenér Hradce důrazně.

Favoritovi chybí Krmenčík

Pivarníkovi asistenti a nyní nástupci se týmu ujali v neděli dopoledne. Jaké změny nachystali?

„Chceme se prezentovat kvalitním výkonem a být produktivnější v útoku, což nám v poslední době chybělo. Tomu odpovídala i skladba tréninků během týdne," avizuje Bečka.

Případné změny v sestavě si pochopitelně nechává sám pro sebe. „Jasné je, že nemůžeme počítat s Michaelem Krmenčíkem, který stojí kvůli čtyřem žlutým kartám," poukazuje trenér Viktorie.

Zápas Hradec Králové - Plzeň se hraje v pátek od 20:15, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: