Hlavní obsah

Hejda vystřelil Plzni důležité vítězství, Mladá Boleslav vyhrála na Dukle

dos, vatSport.cz
Aktualizováno

Páteční prolog 23. kola fotbalové ePojisteni.cz ligy obstaraly dva duely. V tom prvním vyhrála Mladá Boleslav na Dukle 2:1, ve druhém Hradec Králové prohrál 0:1 s Plzní. Západočeši tak vedou tabulku o čtyři body před druhou Slavii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost Lukáše Hejdy z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Své trápení proti Mladé Boleslavi nezlomila Dukla ani tentokrát. Popáté v řadě s ní v lize prohrála. Středočeši si na jaře posvítili na další pražský celek. Nejprve v březnu porazili Spartu 1:0, v týdnu v MOL Cupu přešli po penaltách i přes Bohemians 1905 a nyní na svůj vítězný trojzubec napíchli i Duklu.

Střelecky tým Martina Svědíka táhl především Železník. Šestadvacetiletý útočník nejprve vstřelil první gól, a poté si jeho střelu srazil za záda bezmocného brankáře Rady Podaný. Někdejší zlínský kapitán si připsal první branku v sezóně.

Dukle k bodovému zisku nepomohla ani pátá trefa nigerijského forvarda Olayinky. Pražané podruhé za sebou nebodovali.

Hejda zachránil Plzeň

Ve večerním střetnutí mezi Hradcem Králové a Plzní padl jediný gól. Postaral se o něj stoper hostí Hejda, který si naběhl na Kopicův centr a hlavou devět minut před koncem vstřelil rozhodující branku.

I když Východočeši prohráli, nejvíce zazářil jejich brankář Ottmar, který zlikvidoval dvě velké šance hostujícímu Hořavovi. Nejprve mu v prvním poločase vyrazil hlavičku, aby po změně stran lapil i pokutový kop. Na gólovou hlavičku byl však krátký.

Viktorie porazili Votroky podesáté v řadě a nový trenér Zdeněk Bečka si tak připsal vítězství hned v prvním zápase na lavičce Plzně. Západočeši si tak upevnili první místo před Slavii, na kterou mají čtyřbodový náskok. Pražané mohou snížit ztrátu už v sobotu večer, kdy hrají v Karviné.

Reklama