Hlavní obsah

Vlakem za titulem. Sešívaní mají po derby co napravovat

Praha

Hned ve středu přivítají nováčka v Edenu ve čtvrtfinále domácího poháru. Nejprve však fotbalisté pražské Slavie musejí zvládnout vzájemný duel v 23. ligovém kole. V sobotu večer nastoupí v Karviné a po remízách v Liberci a se Spartou potřebují oživit mistrovské akcie tříbodovým ziskem. „Čekají nás se soupeřem dva zápasy. Předpokládáme, že na jejich hřišti to bude těžší, ale nechceme přebíhat,“ avizuje trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jan Laštůvka na kolenou, zatímco útočník Muris Mešanovič po svém gólu v extázi. Slavia na podzim jeho gólem porazila Karvinou 1:0.

Článek

Sezóna jde do finiše a je třeba hospodařit se silami. Proto červenobílí zvolili k výjezdu do Karviné cestu vlakem.

„Myslím, že tak získáme hodně času k dobru. Jízdu vlakem jsme už v minulosti absolvovali, takže věřím, že bude ku prospěchu věci," vysvětluje Jaroslav Šilhavý na klubovém webu.

Kouč sešívaných netají, že si pozorně nastudoval nedávný duel Karviné s obhájcem titulu. „Viděli jsme jejich poslední domácí zápas s Plzní, kdy sahali senzačně po třech bodech. Nakonec prohráli, ale vzali jsme si ze zápasu řadu poznatků," líčí trenér Slavie. „Karviná má v kádru řadu zkušených hráčů. Na hrotu je nebezpečný Wágner, dále výborné středové hráče a v obraně také. Složili mužstvo velmi dobře a funguje jim to. V derby a v Liberci jsme neudělali tři body, takže chceme bodovat naplno," dodává.

Postrádat bude klíčového záložníka Hušbauera, který v derby dostal čtvrtou žlutou kartu. „Víme, jak ho nahradíme. Je to samozřejmě škoda, protože Pepa je pro nás hodně důležitý hráč. Nedá se nic dělat, dostanou šanci další," říká kouč, jemuž se naopak po trestu vrátí dvojice Sýkora - Bořil. „Je to něco za něco. Věřím, že ten, kdo nastoupí za Pepu, zápas zvládne," doufá Šilhavý.

Utkání Karviná - Slavia se hraje v sobotu od 20:15, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články