Hlavní obsah

Parádním vlastencem svou Duklu pohřbil. Když smůla, tak se vším všudy, povzdechl si Podaný

Praha

Mladoboleslavský Železník sice zavřel oči a opřel se do míče vší silou, těžko by ho však poslal za Radova záda s větší přesností, než se to povedlo obránci Dukly Jakubu Podanému. Výstavní vlastenec. Trefa pod břevno, proti níž neměl domácí gólman sebemenší šanci. „Smůla,“ krčil bezmocně rameny zkušený bek Pražanů, jenž se postaral o to, že Dukla vyšla z konfrontace naprázdno. „Přitom jsme hráli dobře, jen body nemáme,“ povzdechl si.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jakub Podaný z Dukly (nahoře) a Adam Jánoš z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Podaného vlastenec sice zápas rozhodl, ale Dukla může vyčítat sama sobě, že v třiadvacátém ligovém dějství nebodovala.

„Prvních dvacet minut jsme byli jasně lepším mužstvem, trefili jsme tyč, nedali další šance," hledal Podaný příčinu porážky nejen ve vlastním gólu.

„Převahu v prvních dvaceti minutách jsme měli využít k vedoucí brance. Pak bychom hráli s větším klidem a soupeře, který měl v nohou ligové a pohárové utkání během jediného týdne, bychom ještě víc přitlačili k jeho bráně," dával Podanému za pravdu i trenér Dukly Jaroslav Hynek.

Nešťastný zásah po změně stran, který překlonil skóre opět na stranu Mladé Boleslavi, mu nezazlíval.

„Opravdu to bylo o smůle. V šestnáctce létaly odražené míče a jeden se dostal k Železníkovi, kterého jsme neměli nechat vystřelit. Navíc té střele předcházela Vukadinovičova teč rukou, kterou nepřiznal, podle hráčů, kteří se za bránou rozcvičovali, šla navíc střela mimo," rozebíral Hynek nešťastnou situaci.

„Možná jsem si měl přešlápnout a jít po míči pravou nohou. Zasáhl jsem ho levačkou, po které mi mokrý balón navíc sklouznul," popisoval Podaný, jak došlo k pohromě znamenající bodovou ztrátu.

„Pak už to byla hektika. Hnali jsme se rychle dopředu, abychom podruhé vyrovnali, ale už to nebyl tak dobrý výkon, jako v první půli," přiznával, že za druhou brankou a remízou se už jeho Dukla pachtila marně.

Ani štěstí jí nepřálo, protože jeho ránu hostující Kerekeš sice také smolně tečoval, ale vlastní mladoboleslavský gól z toho nebyl, protože Vejmola ožehavou situaci zažehnal.

Podaný si navíc vykoledoval v závěru žlutou kartu, takže v příštím kole v Liberci bude Dukle chybět.

„Když smůla, tak se vším všudy. Po čtyřech žlutých se stojí, takže za týden si nekopnu. Proti Jihlavě, což pro nás bude hodně důležitý zápas, už bych ale měl být použitelný."

Reklama

Související témata: