Hlavní obsah

Zkrat Potočného nám zkazil zápas, posteskl si trenér Trpišovský po prohře Liberce v Teplicích

Teplice

Fotbalisté Liberce utrpěli po čtvrtfinálovém pohárovém vyřazení od Zlína (2:4 po prodloužení) další porážku o dva góly, tentokrát v rámci 23. kola první ligy na půdě Teplic. Severočeskému rivalovi podlehli 1:3, když doplatili na střeleckou nemohoucnost a také vyloučení Potočného po jeho krátkém pobytu na hřišti. „Poslal nás do deseti, což poznamenalo závěr zápasu,“ posteskl si liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Liberce Jindřich Trpišovský.

Článek

Dalo se očekávat, že Roman Potočný pojme svoje vystoupení na teplickém stadiónu velmi prestižně, protože ještě na podzim působil právě v tamním klubu. Jak se stavíte k červené kartě, kterou obdržel ve druhém poločase?

Když šel v roli střídajícího hráče na hřiště, tak jsem mu kromě jiných pokynů říkal, aby nebyl přemotivovaný, a aby nebyl vyloučen. Asi jsem mu to neměl připomínat, jelikož jsem to asi přivolal. Dostal loktem do obličeje, protihráč na něj šlápnul na zemi. Přesto Potočný neměl takhle reagovat. Určitě ho nemine pokuta. Budu to řešit, až si situaci prohlédnu na videu. Byly tam zákroky, jaké byly. Potočný nám svým zkratem de facto zkazil zápas. Pár dní předtím hráči dřeli v poháru, a najednou nás červená karta poslala do deseti, což je neomluvitelné. Mohli jsme utkání zdramatizovat, k čemuž nedošlo.

Už v první půli musel odstoupit kvůli zranění kapitán Ondřej Kúdela.

To byl citelný zásah do sestavy. Bolest mu vystřelovala do nohy a nemohl nakopnout míč. Měl trefený nějaký nerv a lékaři s fyzioterapeuty se o něj starali. Chyběly nám Kúdelovy organizační schopnosti. A kdyby byl na hřišti, možná by první gól ani nepadl. Do doby, kdy hrál, tak zachránil dvě šance soupeře. Byl jedním z našich nejlepších hráčů. Zranění je tolik, že kromě trenérského diplomu si dělám i doktorský (trpký úsměv).

Jak to tedy vypadá s marodkou?

V obranné řadě neustále musíme alternovat na jednotlivých postech. Scházejí nám Coufal, Latka, problémy měl Kouřil, na levého obránce se přeškolil Kerbr, do středu obrany se stahuje záložník Obročník. A chybí útočník Milan Baroš.

Co rozhodlo o výsledku v Teplicích?

Na poměry české ligy to bylo velice dobré utkání se spoustou šancí na obou stranách. Ale se špatným koncem pro nás. Nezačali jsme dobře, byli jsme o krok pozadu, kdežto Tepličtí důslednější na míči. Přesto měl náš útočník Wesley Da Silva dobré příležitosti, s nimiž chybně naložil. Za stavu 0:2 v náš neprospěch nám pomohl kontaktní gól. Od pětapadesáté minuty jsme hráli výborně, bohužel bez vyrovnání. Kdyby Wesley proměnil další šance, mohl se během jednoho zápasu stát naším nejlepším střelcem v sezóně (povzdech).

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 32. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 31. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 34. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice