Hlavní obsah

Už jen hattrick do dvoustovky! Dino Koller sledoval, jak Lafata přeskočil Daňka

Praha

Symbolický dohled. Nedělní duel fotbalistů Sparty s Brnem (3:2) sledoval z čestné lóže na Letné i internacionál Jan Koller. Populární Dino tak na vlastní oči viděl, jak se mu David Lafata dvěma trefami zase o něco vzdálil v Klubu kanonýrů. Letenský kapitán se posunul již na čtvrté místo před Václava Daňka a jen tři branky mu zbývají ke zdolání neuvěřitelné hranice 200 ligových gólů v kariéře. Času má dost, v zimě prodloužil smlouvu do léta 2018...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

A je tam! David Lafata oslavuje gól na 2:1 s Brnem.

Článek
Fotogalerie

Pořadí Klubu kanonýrů se na konci podzimu inovovalo. David Lafata spadl z třetí příčky až na pátou, protože Antonínu Hájkovi a Václavu Daňkovi přibyly góly, které jim zatím byly upírány.

„Hlavně jsem byl překvapený, že se některým střelcům všechny góly nepočítaly už dřív. Myslím, že když se někomu branky ze zahraničí počítají, tak by se měly počítat všem. Takhle je to tedy podle mě v pořádku. Aspoň mám ještě nějakou motivaci hrát dál," smál se David Lafata, když musel začít znovu dobývat příčky, jež mu patřily.

Inovované čelo pořadí Klubu kanonýrů:
1. Josef Bican447
2. Vlastimil Kopecký252
3. Antonín Hájek199 (dosud 191)
4. David Lafata197
5. Václav Daněk196 (dosud 161)
6. Oldřich Nejedlý180
6. Jan Koller180
8. Horst Siegl176
9. František Kloz175
10. Miroslav Wiecek174

Vrátil se k penaltám

Na jaře se pětinásobný král střelců české ligy trefil třikrát, takže sedm kol před koncem soutěže spolu se slávistou Milanem Škodou znovu vede aktuální pořadí (oba se trefili třináctkrát).

Pětatřicetiletý kanonýr ztrácí jen dvě branky na třetího Antonína Hájka. Hlavně se však blíží k hranici dvou set ligových gólů. Chybí mu už jen tři trefy, navíc po odchodu Bořka Dočkala do Číny se zase chopil i pokutových kopů.

„Jedničkou na penalty jsem jenom do doby, než nějakou zase nedám," směje se poukazem na nezdary, kvůli nimž se exekucí vzdal.

I na kapitánovi je patrné, jak se Sparta z herní mizérie pomalu zvedá. „Pokud takhle budeme pokračovat, bude nálada v kabině ještě lepší. Dobrý výkon z derby jsme chtěli potvrdit výhrou nad Brnem, což se naštěstí povedlo," kvituje Lafata.

Reklama