Hlavní obsah

Bylo to o prvním gólu. Bohužel ho vstřelil soupeř, posteskl si kouč trápícího se Zlína Páník

Zlín

Fotbalisté Zlína se na jaře podobně jako před rokem trápí. V přímém souboji o pátou příčku prvoligové tabulky, která může stačit na účast v předkole Evropské ligy, podlehli na svém hřišti Teplicím 0:2. V odvetné části nejvyšší soutěže stále čekají na vítězství, celkově už zaokrouhlili počet utkání bez výhry na deset. Tepličtí naopak z posledních čtyř zápasů vydolovali deset bodů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Tomáš Vondrášek z Teplic a Jean-David Beauguel ze Zlína.

Článek

„Tušil jsem, že to bude střetnutí o prvním gólu. Bohužel ho vstřelil na začátku druhé půle soupeř," litoval kouč Moravanů Bohumil Páník. Podle něj byl zápas do padesáté minuty vyrovnaný. „Jakmile jsme prohrávali, bylo to už o hlavě. Nebyli jsme schopni přesně zakončit. Nic nám nebylo přáno," pokrčil rameny.

Zlíňané se potýkají s početnou marodkou. „Někteří hráči nastoupili se sebezapřením. Pokaždé nejde postavit základní jedenáctku ze stoprocentně zdravých hráčů," povzdechl si Páník, který prý neřeší spekulace o jeho možném odvolání.

Zlínskému mužstvu nepomohl ke vstřelení gólu ani návrat uzdravujícího se forvarda Beauguela na hrot. Ten zaznamenal jediné dosavadní dvě jarní branky Zlína, avšak proti Teplicím se ani on neprosadil. „Ukázalo se, že na nás leží psychická deka. Výsledek bohužel hovoří za vše," konstatoval obránce Lukáš Pazdera. „Dobře jsme vstoupili do druhé půle, avšak srazil nás inkasovaný gól. Navíc jsme zcela selhali ve finální fázi," štvalo ho.

Tepličtí se naopak už plnohodnotně přiřadili do boje o evropský pohár. „Ve Zlíně jsme získali hrozně důležité tři body. Klíčové utkání jsme zvládli," liboval si trenér Daniel Šmejkal. Připustil ovšem, že do přestávky nebyl výkon jeho týmu nijak oslnivý. „Jakmile jsme ale dali vedoucí gól, výrazně jsme se zlepšili a měli jsme už střetnutí pod kontrolou," potěšilo ho.

Pojišťovací druhou branku Severočechů přidal čtvrt hodiny před koncem obránce Michal Jeřábek. „Při standardce jsem zůstal chvíli neobsazený. Den před utkáním jsem nemohl na tréninku trefit branku, a tak mě musel Krob z rohu nastřelit. Míč se od mých prsou odrazil do sítě," usmíval se teplický Jeřábek po vítězném zápase.

Reklama

Související témata: