Hlavní obsah

Taščiho vydařené nůžky zkomplikovaly Jablonci cestu do poháru

Brno

Po měsíci a půl zase slavili v první lize vítězství. Fotbalisty Brna nasměroval k triumfu nad Jabloncem (2:0) parádní gól ukrajinského útočníka Borise Taščiho, který se trefil přes hlavu z ostrého úhlu přesně pod spojnici vzdálenější tyče a břevna. Hostující brankář Hrubý byl po jeho nůžkách zcela bez šance.

Foto: fczbrno.cz

Ukrajinský útočník v dresu Brna Borys Tašči.

Článek

„Díky bohu, že to tam spadlo. Gól nás nakopl. Abych byl ale upřímný, nemínil jsem pálit na bránu. Chtěl jsem prostě jen míč nacentrovat do šestnáctky. Kdysi jsem se už podobně trefil, ale tenkrát to byl záměr. Teď to bylo o štěstí," usmíval se Tašči, který přišel z Německa jako náhrada za střelce Škodu, jenž odešel hostovat do norského Lilleströmu.

V brněnském dresu se Tašči trefil už podruhé. „Jenže proti Jablonci i předtím na Spartě jsem ještě dost šancí zahodil. Na vylepšení koncovky musím dál pracovat," plánoval. „Na českou ligu si už pomalu zvykám, je hodně o bojovnosti," zjistil.

Trenér Zbrojovky Svatopluk Habanec si liboval, že jeho tým konečně potěšil fanoušky vítězstvím. „Už bylo na čase. Těch bezbrankových remíz již bylo příliš. Zvítězili jsme zaslouženě, šli jsme za třemi body mnohem důsledněji než soupeř. A při vedoucím gólu se nás držela i trocha štěstí," uznal Habanec, jenž uvítal, že po delší době skóroval zkušený forvard Řezníček.

Doufal, že výhra vnese do brněnské kabiny víc klidu. „Už jsme samozřejmě byli trochu nervózní, že máme tak málo vítězství. Před týdnem na Spartě jsme ale podali velmi dobrý výkon a doma jsme na něj teď navázali," těšilo ho.

Pro jablonecké fotbalisty znamená brněnský nezdar značnou komplikaci v ataku na pátou příčku tabulky, která jim může zajistit účast v předkole Evropské ligy. „Bude to teď pro nás samozřejmě mnohem složitější. Ale nevzdáváme se, budeme o pohár usilovat dál," tvrdil kouč Severočechů Zdeněk Klucký. Byl přesvědčený, že jeho mužstvo nebylo horší než domácí Zbrojovka. „Jenže jsme inkasovali hodně smolný první gól a sami jsme naopak střelecké příležitosti neproměňovali. A další branku pak přidali Brňané z brejku. Přesto si dovolím tvrdit, že jsme na jaře zahráli na venkovním hřišti vůbec nejlíp. Bohužel bez bodového efektu," štvalo Kluckého.

Také útočník Jablonce Jaroslav Diviš byl přesvědčený, že utkání by víc slušela remíza. „Brno nebylo lepší, ale šťastnější. Škoda že jsme nic nevytěžili z dlouhých nákopů za soupeřovu obranu. Do konce ligy zbývá ještě šest kol, páté místo pro nás není ještě určitě ztracené," domníval se.

Reklama

Související témata: